Comeback som konsulenter

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 3. december 2001.


Billedtekst: - På bare tre måneder henvendte 60 personer sig til os uopfordret for at få job. I dag er vi 85, fortæller salgsdirektør Peter Møller, PCB Systems. Han selv forlod Systemforum i 1999 og blev kort efter hentet til PCB Systems af de nye ejere.
Foto: Torben Klint

Hårdt arbejde og professionel styring fra nye ejere har fået PCB Systems på kurs igen.

IT-forhandleren PCB-Systems bor i en pæn og praktisk, men ikke alt for prangende bygning gemt på en mindre sidevej i Ballerup. Den bolig passer helt fint til det image, firmaet gerne vil have
- Vi har det bedst med at leve stille, siger direktør Peter Møller. Ikke fordi PCB Systems ikke vil fortælle kunderne om sine evner. Men fordi, der ikke er grund til at udstille sig selv for meget, mener han. På den anden side er de seneste resultater heller ikke noget at være flov over.
Firmaet har på linie med en række andre forhandlere i IT-Branchen skiftet fokus fra hardwaresalg til løsningssalg. Og på bare to år er skuden vendt fra et minus på 13 millioner (resultat før skat) til et minus på omkring en million kroner.
Omsætningen er samtidig fordoblet fra 70 millioner kroner til over 140 millioner i regnskabsåret 2000/2001. Totrediedele af indtjeningen udgøres ifølge Peter Møller af konsulentydelser, som firmaet sælger i konkurrence med de store traditionelle konsulenthuse. Han siger, at PCB Systems har oplevet en pæn tilgang af kunder, der vil have serviceydelser.
Skift lokkede 60 til
Firmaet, der tidligere hed PC Brokers, har ellers været helt nede at vende. I 1998 gik firmaet betalingsstandsning. Her blev der luget ud i forretningen, og de sunde dele af virksomheden blev ført videre under navnet PCB Systems i 1999.
Dette lokkede nye ejere til, herunder Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Global Finans, Syntax Gruppen og finansmanden Sam Baroudy.
Firmaet rejste sig snart igen fra askerne. De 23 mand fra PC Brokers forsvandt, men blev snart erstatttet.
- På bare tre måneder henvendte 60 personer sig til os uopfordret for at få job. I dag er vi 85, fortæller Peter Møller. Han selv forlod Systemforum i 1999 og blev kort efter hentet til firmaet af PCB Systems nye ejere.
Fokus på fokus
I dag sælger firmaet løsninger, der blandt andet dækker økonomi, logistik, distribution, klientstyring, brugeruddannelse og CRM med udgangspunkt i Navision og med fokus på fire brancher: Detail, organisationer, rådgivere og handelsvirksomheder. Firmaet tilpasser løsningerne konkret til kunden, men går ikke ind i decideret udviklingsarbejde fra bunden. Alt er naturligvis internetvenligt og PCB Systems har investeret i kostbart hosting -og ASP udstyr. Disse investeringer er udelukkende finansieret over driften, oplyser Møller.
- Vi baserer vores forretning på de gamle købmandsdyder. Vi lægger treårsplaner, og kører butikken meget stramt omkostningsmæssigt. Og så arbejder vores dygtige ansatte hårdt, ikke lange arbejdstider men hårdt, siger Peter Møller om baggrunden for forretningens come-back.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere