Præstationsløn bliver hovedreglen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 19. november 2001.


Inden for handel og service anvender hver anden virksomhed præstationsløn, men tallet er stigende, siger Dansk Handel & Service.

Bevis hvad du kan tjene for virksomheden, og vi belønner dig derefter. Sådan lyder beskeden oftere og oftere til de ansatte i IT-branchen. I dag anvender hver anden virksomhed inden for engros, handel og detail en eller anden form for præstationsløn i forhold til sine sælgere og øvrige ansatte.
Det viser en undersøgelse fra Dansk Handel & Service, som er foretaget blandt 500 af foreningens medlemsvirksomheder i år. Advokat Torkil Lawaetz, DH&S, der har stået for undersøgelsen siger, at han forventer, at tallet vil stige.
- Vi mærker en meget stor og stigende interesse for alternative aflønnings- og ansættelsesformer blandt vores medlemmer, så tallet vil nok blive endnu større, siger Torkil Lawaetz.
Bording giver bonus
En af deltagerne i undersøgelsen systemintegratoren Bording Data A/S hører til blandt dem, der har svaret ja til spørgsmålet om, hvorvidt der anvendes præstationsløn. Direktør Ernst Lykke Nielsen fortæller, at han har et ganske normalt lønsystem, men han har samtidig sin egen holdning til, hvordan det skal gennemføres.
- Det nytter for eksempel ikke, at det kun er en enkelt medarbejder, som render rundt med armene over hovedet, siger han og tilføjer at det optimale vil være, hvis alle i virksomheden mærker, at de bidrager til resultatet.
Firmaet motiverer i dag udvalgte personalegrupper med bonusaflønning.
- Hos os får visse sælgere, mellemledere og udviklere gager, der er målrettet til deres funktion. Det er ikke en decideret provisionsløn, men en bonusordning, som effektueres, hvis medarbejderen når sine milepæle, oplyser Ernst Lykke Nielsen.
Ikke for store beløb
Han vil ikke oplyse, præcis hvor meget bonusen typisk udgør, men bekræfter, at den kan udgøre mellem fem og ti procent af lønnen.
- Bonusen skal ikke udgøre en al for stor del af lønnen. Vi kan jo ikke have, at en frontfigur sidder til møder og kun tænker på, om han kommer på skiferie i år, siger Ernst Lykke Nielsen.
Bonusordningen hos Bording Data er enten knyttet til den individuelle medarbejders indsats eller en gruppes indsats. Og pengene udbetales ifølge Lykke Nielsen først i dÈt øjeblik, at levering og implementering hos kunden er sket tilfredsstillende.

Billedtekster:
Det er for at motivere de ansatte og opnå resultatforøgelse, at flere og flere virksomheder indfører præstationsløn, oplyser advokat Torkil Lawaetz Dansk Handel & Service.

- Bonusen skal ikke udgøre en al for stor del af lønnen. Vi kan jo ikke have, at en frontfigur sidder til møder og kun tænker på, om han kommer på skiferie i år, siger direktør Ernst Lykke Nielsen, Bording.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere