ERM letter arbejdet for personaleafdelingen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. november 2001.


Boks: Giga: ERM er kun smart for dem med problemer> I øjeblikket er det efter hans vurdering kun de største servicevirksomheder, der kan drage nytte af systemerne, der endnu ikke er klar til markedet for de små og mellemstore virksomheder. Han forventer en vækst på 50 til 80 procent inden for ERM.
- Lige så snart du har flere mennesker, end der kan sidde omkring et bord og tale om tingene, så kan der være brug for sådan et system, siger han
Samtidig understreger han, at ERM kun kan betale sig for de virksomheder, der har et problem i forhold til tilfredsheden hos medarbejderne. Hvis de er glade og tilfredse, så er der ingen grund til at investere i en ERM-løsning.
- Det er ny vin på gamle flasker. Det man får ud af det, er faktisk bare god gammeldags Human Resource Management. Hvis man har stor udskiftning blandt de videntunge medarbejdere, så kan der være en idÈ i det, siger Edward O'Hara. sandal

Effektivitet. Oracle i Danmark har indført deres eget ERM-system for seks måneder siden, og for Human Resource-afdelingen er det allerede et vigtigt arbejdsredskab.

Hos Oracle i Danmark har man i det sidste halve år udvidet virksomhedens ERM-system. Blandt andet har man udvidet med et system til iRecruitment, der skal hjælpe medarbejderne til at få de rigtige job.
I iRecruitment-systemet kan den enkelte medarbejder indtaste sine data i en profildatabase. Den database kan HR-afdelingen så slå op i, når der bliver oprettet et nyt job i organisationen. Det letter HR-afdelingens arbejde og gør, at medarbejderne ikke går glip af et job, der passer til deres ønsker og færdigheder.
Oracles ERM-system består af en række programmer, som de forskellige afdelinger bruger i deres daglige arbejde. På intranettet kan alle medarbejdere desuden få begrænset adgang til disse programmer i det omfang, de har behov for det. For eksempel kan medarbejdere, der er ude at rejse inddatere deres udlæg, som så automatisk bliver sendt videre i systemet.
Mere effektivt
I Oracles HR-afdeling har indførelsen af systemet betydet, at man arbejder mere effektivt, selvom der er kommet mange nye medarbejdere i virksomheden.
- På trods af at vi har udvidet med flere medarbejdere i Oracle, så har vi ikke haft behov for at ansætte ekstra personale i HR-afdelingen takket være, at vi samtidig har indført det her system, fortæller personalechef Anette Landberg.
ERM-systemet betjener samtidigt medarbejderne bedre, mener hun, fordi de kan arbejde med systemerne, når de vil, og hvor de vil. Det er muligt, fordi det hele er samlet i en portal med en web-grænseflade, som medarbejderne også kan få adgang til via internettet, når de er i udlandet.
Medarbejderne har gennem ERM-portalen også adgang til virksomhedens Flexible Benefits-ordning, hvor medarbejderne kan vælge mellem forskellige personaleydelser og for eksempel bytte noget af pensionen ud til fordel for en større firmabil. Sådan en ordning, hvor medarbejderne kan skrue op og ned for forskellige personaleydelser ville være vanskelig at administrere uden et edb-system, og ERM-portalen gør, at alle medarbejdere har adgang til systemet med en simpel brugergrænseflade.
Udover portalen, som alle medarbejdere kan bruge, så består ERM-systemet af en række programmer, som de enkelte afdelinger bruger. Det er for eksempel et program, hvor ledelsen kan bruge oplysningerne fra systemet til løbende at følge tidsforbruget på forskellige projekter og se, hvor stor en del af overskuddet den enkelte medarbejder genererer.

Billedtekst: I Oracles personaleafdeling har indførelsen af et ERM-system betydet, at man ikke har haft brug for ekstra personale, selvom der i alt er blevet flere ansatte i Oracle at holde styr på, fortæller personalechef Anette Landberg fra Oracle.
Foto: Torben Klint

Fakta: Det er ERM
Employee Relationship Management eller ERM er en del af den familie af virksomhedsværktøjer, der også rummer Customer Relationship Management, der handler om virksomhedens forhold til kunderne og Channel Relationship Management, der handler om forholdet til leverandørerne. ERM dækker over en række redskaber til at forbedre kommunikationen mellem medarbejderne og virksomheden.

Det kan medarbejderne med ERM
Medarbejderne får mulighed for større selvbetjening. De får værktøjer, der hjælper med planlægning og indberetning af timesedler, og de kan fortælle virksomhedens personaleafdeling, hvilke ønsker de har til deres karriere i firmaet. Gennem en web-grænseflade har de adgang til systemet på alle tidspunkter, uanset hvor i verden de befinder sig, blot de har adgang til internettet.

Det kan ledelsen med ERM
ERM handler om forholdet mellem virksomhed og medarbejdere. Derfor er det personaleafdelingen, der har størst gavn af ERM. Med et ERM-system har ledelsen mulighed for på en formel måde at holde øje med tilfredsheden blandt medarbejderne, og hvor medarbejderressourcerne bliver brugt i virksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere