Artikel top billede

Anklage: Dell solgte bevidst fejlbefængte computere

Retsdokumenter viser, at Dell solgte mindst 11,8 millioner computere, der indeholdt en alvorlig fejl på motherboardet. Og Dell vidste det.

En af verdens absolut største pc-producenter, Dell, anklages for at have solgt millioner af computere, som selskabet var vidende om havde en alvorlig fejl på motherboardet.

Det er New York Times, der kan berette, at netop offentliggjorte oplysninger fra en tre år gammel retsssag viser, at Dell-ansatte allerede i 2004 vidste, at virksomhedens OptiPlex-computere indeholdt fejl på motherboardet.

Anklagerne går blandt andet på, at Dells salgsfolk fik besked på, at de ikke skulle gøre en aktiv indsats for at gøre kunderne opmærksomme på det forhold.

Fejlen på motherboardet stammede ifølge New York Times fra en asiatisk underleverandør. Ifølge avisen har også virksomheder som HP og Apple oplevet lignende problemer, men interne dokumenter viser, at Dells problemer har været ganske omfangsrige.

Ifølge dokumenterne sendte Dell fra maj 2003 til juli 2005 mindst 11,8 millioner computere ud til kunder, som med stor risiko indeholdt fejl.

Dells egne undersøgelser skal have vist, at OptiPlex-computere med motherboard-fejlen i 97 procent tilfældende ville få problemer inden for tre år.

Forsøgte at tie fejl

New York Times beretter også, at en intern mail fra Dells support-medarbejdere skal have indeholdt ordene: "Vi er nødt til at undgå alle indikationer af, at de boards var dårlige eller havde 'problemer' i forhold til vores diskussion denne morgen."

"De vidste, at millioner af computere derude ville skabe uundgåelig skade, og gav ikke folk en mulighed for at reparere skaden," udtaler Ira Winkler, analytiker hos National Security Agency, der tidligere har vidnet mod Dell i retten, til New York Times.

Her i Danmark har Dell også været under beskydning, da DR Kontant tidligere på året viste en række eksempler på groteske forløb i Dells telefon-support, hvor timelange ventetider, adskillige omstillinger til forskellige Dell-medarbejdere rundt omkring i verden, i sidste ende ikke hjalp kunderne med noget som helst.

Trods problemerne hører Dell dog fortsat til blandt de største pc-producenter i verden.

For nylig viste en IDC-rapport, at HP er den største producent med en markedsandel på 19,7 procent, Acer nummer to med 13,6 procent og Dell nummer tre med 13,3 procent.

På fjerde og femtepladsen kommer henholdsvis Lenovo med 8,8 procent og Toshiba med 5,8 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere