Avatar billede torbendahlnielsen Nybegynder
17. december 2004 - 16:12

Konvertering til UTF8

Hej,

Jeg interesserer mig for metoder/programmer, der kan konvertere til tegnsættet UTF8 (der skal anvendes ved OIOXML fakturering til det offentlige fra 1. februar 2005).

Jeg danner fakturaer på en UNIX maskine. Fakturaerne bliver flyttet med FTP til en Windows XP maskine. Herfra bliver de fisket af en VANS operatør og sendt til offentlige kunder.

Hvis jeg læser en faktura ind fra Word skal jeg vælge "convert file from: SM DOS TEXT" for at opnå, at f.eks. æ,ø og å står pænt. ("å" ligger f.eks. på opsition 134 - i modsætning til ISO-8859-1, hvor "å" ligger på position 229).

Om muligt ønsker jeg at levere min MS-DOS-TEXT fil som input og få en UTF8 fil som output (d.v.s. ikke noget med ISO-8859-1). Jeg ville foretrække at gennemføre konverteringen på Unix maskinen (IBM: AIX version 4) inden FTP overførslen til Windows XP, men en konvertering efter FTP overførsel kunne også være en mulighed.

Jeg har søgt rundt på Google uden at finde svaret, så hvis nogen lige kan fiske det op af lommen bliver jeg behøringt imponeret.

Hilsen
Torben
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Kurser inden for grundlæggende programmering

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester