Fuldfede tastaturprodukter fra Logitech

Logitech har ry for at levere nogle af de mest gennemførte tastatur- og museprodukter på markedet, og her ser vi på to af de nyeste produkter.

Desktop MX 5500 Revolution og G15 Gaming Keyboard (v. 2)

PC World har tidligere anmeldt en hel stribe Logitech-produkter, og generelt er der langt mellem de regulære misfostre.

Nu har den schweiziske producent sendt to nye topmodeller på gaden til henholdsvis kontormus og storspillere.

Nemlig henholdsvis Cordless Desktop MX 5500 Revolution og G15 Keyboard.

Dem vil vi naturligvis også tage under kærlig behandling, og det kan du læse mere om i vores to minitests på de næste sider.

Cordless Desktop MX 5500 Revolution

Dette sæt er en blanding af gammelt og delvist nyt. Nemlig Logitechs MX Revolution-mus – som vi anmeldte for halvanden år siden – og et nyt skud på tilbehørsfirmaets omfattende tastaturstamme; MX 5500. Begge dele forbindes til computeren via en delt Bluetooth-dongle.

For at overstå musen først, er den – bortset fra forbindelsens karakter – fuldstændig identisk med den model, vi tidligere har set på.

Omstillingen mellem klik- og klikfri scrolling fungerer perfekt, musen lades stadig op via den medfølgende ladestation, knapperne er lette at konfigurere, og responsen er god. Den gode rotte ældes altså med ynde.

Knapper kan omkonfigureres

Tastaturet er derimod nyt. Designet er afrundet og ligner en hybrid mellem et par af Logitechs andre display-udstyrede tastaturmodeller og ligeledes med masser af genvejsknapper til både applikationer og Windows.

Alle knapper kan dog let omkonfigureres via den medfølgende software, der – som med næsten al Logitechs software – er hestehoveder foran konkurrenternes.

På det lille display kan man orientere sig om klokkeslæt, medieafspilning, ny mail og rumtemperatur.

Det kan såmænd også bruges som lommeregnerdisplay sammen med tastaturets numeriske taster. Alt sammen måske mere pudsigt end egentlig brugbart, men det er ikke desto mindre sjove detaljer.

Mediegenvejsknapperne er en fin detalje

Displayet er passiv LCD uden baggrundsbelysning, hvilket kan gøre det en smule svært at aflæse under visse omstændigheder.

På den anden side havde det nok været til større skade end gavn med baggrundsbelysning, da det blot ville æde unødvendigt meget batteri – og tastaturet er ikke genopladeligt ligesom for eksempel firmaets designer-extravaganza, diNovo Edge.

Den manglende genopladelighed er faktisk tastaturets eneste svage punkt, for ellers har det alt, hvad man kan vente af en samling kvalitetstaster.

Øvre karaktermæssige luftlag

Det er meget lydsvagt og med en god gang i tasterne, så undertegnede nåede at blive helt gode venner med det i løbet af en uges tid og 100.755 tasteanslag (jeps, der er skam også anslagstæller i displayet).

En fin detalje er, at mediegenvejsknapperne – der er placeret til venstre på tastaturkabinettet – er vinklet, så man ikke kommer til at aktivere dem, hvis man skulle ramme en smule ved siden af Shift.

Prisen er langt over, hvad de fleste har lyst til at spendere på et tastatur- og musesæt. Men tager man kvaliteten i betragtning, er den egentlig ikke urimelig, og som sådan bevæger vi os – som så ofte før med Logitechs produkter – rundt i de øvre karaktermæssige luftlag.

Logitech G15 Gaming Keyboard (v. 2)

Hvor Logitechs oprindelige G15 spilletastatur var på størrelse med et middelsvært hangarskib, er den nye G15-version noget mindre. Primært fordi her er seks makrotaster mod forgængerens 18.

Ligesom på forgængeren er displayet designet til at vise spillerelateret information om eksempelvis ammunitionsbeholdning, helbred og antal nakkede fjender i understøttede spil.

Fin detalje, men den letbetjente makrofunktion vil nok være de fleste spillefugles argument for at investere 799 kroner i tastaturet. Ved hjælp af makroer kan man nemlig let optage og afspille tastesekvenser, hvilket ofte kan være en fordel i spil, hvor man gentager de samme handlinger om og om igen.

Let at indstille tastaturet

På den måde kan man let indstille tastaturet til for eksempel at bygge eller gruppere bestemte enhedstyper i strategispil eller til at lade alle våben i skydespil. Alt sammen ved tryk på blot en enkelt tast.

De færreste vil nok beklage, at Logitech har skåret antallet af makrotaster ned fra 18 til 6 – primært fordi det sparer plads på skrivebordet. Men er du blandt de, der gerne vil have flere at lege med, bør du prøve at opspore tastaturets forgænger.

Logitech kunne dog godt have rykket makrotasterne yderligeret hak til venstre. For som de sidder nu, er de lidt for nemme at ramme, da de sidder ret op og ned af hyppigt anvendte taster såsom Ctrl og Shift.

Fastmonteret display

Tastaturets software er let at arbejde med og generelt en fornøjelse at have mellem hænderne.

Såvel display som taster lyser orange, og det gør det muligt at spille all night long uden at skulle tage kontorlamper og andre småborgerlige finurligheder til hjælp. Lysniveauet kan justeres med få tryk på den lille ”lampetast” øverst til højre på tastaturet.

Displayet er fastmonteret og kan altså ikke vippes som på forgængeren. Undertegnede finder ikke, at det gør den store forskel i praksis, men at det blot gør tastaturet mere præsentabelt.

Tilbageskridt?

Foretrækker du omvendt at kunne justere hældningen – eller mener du blot, at spilletastaturer gerne må ligne noget fra kontrolrummet på Barsebäck – så er det igen forgængeren, du skal have fingrene i.

Bag på tastaturet finder vi to USB-porte, men de er en sølle omgang. For eftersom de ofte ikke er i stand til at forsyne eksterne USB-enheder med strøm, kan portene ikke bruges til særligt meget; her vil man alligevel ofte skulle anvende computerens egne USB-porte eller strømforsynede porte som for eksempel dem, der sidder på de fleste skærme i dag.

Summasummarum vil nogle nok opfatte det nye G15-tastatur som et tilbageskridt i forhold til forgængeren. Andre vil glæde sig over den formindskede størrelse samt over, at produktet allerede nu – kort tid efter lanceringen – er at finde med dansk tastesæt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere