Billig HD fra Sony

Ordet højop­løselig optræder ofte i selskab med ordet dyrt, men priserne er på vej ned. Sony HDR-HC3E er et HD-kamera, som sætter konkurrenterne under pres.

Billig HD fra Sony

HDR-HC3E er Sonys andet apparat i HC-serien. En sammenligning med forgængeren HC1 (testet i PC World nr. 14 2005) viser, at det nye kamera er klart mindre og lettere. HC3E er det første HDV-kamera, vi har set, som størrelsesmæssigt er på niveau med sine lavopløselige fætre.

Under det velbyggede og flotte chassis finder vi en CMOS-sensor med knap to millioner pixel. I den ægte 16:9-tilstand anvendes cirka 1,5 mio. pixel.

Zoom-funktionen er på 10×, og sammen med Sonys billedstabilisering giver optikken rigtig gode billeder. Når vi kigger på billedkvaliteten, er der ikke meget at sætte en finger på.

Farverne er gode, eksponeringen perfekt og autofokus hurtig, og den indstiller næsten altid skarpheden korrekt. Hvis du ikke vil optage i 1080i, fungerer kameraet lige så godt i almindelig DV-opløsning, også selv om vi i denne tilstand faktisk savner HD-følelsen.

Lydoptagelsen er god, omend den ikke holder samme høje kvalitet som billederne. Det er frem for alt en skam, at kameraet er følsomt over for lyden af blæst og vind. Den eksterne mikrofonindgang på HC1 findes ikke på HC3.

Derimod kan det lade sig gøre at tilslutte en mikrofon i kameraets tilbehørssko.

God trykfølsom skærm

HDR-HC3E har en blitz til stillbilleder, men mangler en indbygget lampe. Når det gælder fotografering i svag belysning, er det Sonys grøntonede IR-teknologi, som gælder.

Den giver skarpe og tydelige billeder, også selv om optagelsen finder sted, når det helt mørkt, men vi er ikke så meget for et grønt-sort/hvidt billede og stærkt lysende øjne.

Sony hævder, at HC3 er lettere at håndtere end den tidligere model, og der er ingen tvivl om, at det også er tilfældet. Kontrollerne sidder som på et almindeligt DV-kamera.

I easy-tilstanden klarer kameraet det meste på egen hånd. Hvis du vil anvende de manuelle indstillinger, skal du bruge den trykfølsomme skærm, som fungerer godt, selv om om knapperne er små og virker rodede.

På linsen sidder et indstillingspanel til for eksempel eksponering. Ideen er god, men placeringen er utroligt dårlig. Når den udmærkede billedskærm på 2,7" er vippet ud, er det næsten umuligt at nå knapperne!

Sonys listepris ligger på 17.000 kroner, hvilket på papiret ser dyrt ud, men faktisk er billigt, når man tænker på, at det er HD-kvalitet.

Forskellen på HDV og et avanceret DV-kamera til almindelige forbrugere, for eksempel Panasonic GS500, er næsten udvisket.

Det er med andre ord på tide at satse på højopløselig!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere