Eksperter: Wii kan slå PlayStation 3

Ifølge eksperter er der tæsk på vej til PlayStation 3, og det er den lille underdog, Nintendo Wii, som er klar til at knockoute Sonys stærkt forsinkede konsol.

PlayStation 3 kan prale af at være en heftig konsol, der endda kan vise fremtidens dvd-format, Blu-Ray.

Men dens grafiske muskler kan ikke gøre noget for at forhindre, at den lille undertippede Nintendo Wii banker Sonys Goliat i gulvet.

Nintendos konsol har slet ikke den samme maskinkraft som PlayStation 3, til gengæld byder den på en anderledes spiloplevelse takket være den innovative kontroller.

Og ifølge spileksperten Hirokazu Hamamura kan netop det lokke mange til at købe konsollen, selv om de aldrig rigtig har været de store spilentusiaster. Hirokazu Hamamura er topchef i Enterbrain, der udgiver Japans førende spilmagasin, Famitsu, og han forudser desuden, at konsollen vil sælge mere end ti millioner eksemplarer.

Samtidig vil PlayStation 3 ikke få den samme forrygende start, som PlayStation 2 gjorde i sin tid, og den nye konsol vil kun sælge halvt så godt som den gamle konsol til at begynde med.

Det er PlayStation 3’s tunge prisskilt, som vil få mange at vente med at købe konsollen, til den kommer ned i pris. Hirokazu Hamamura bygger sin forudsigelse på en brugerundersøgelse foretaget af Enterbrain blandt 2.500 japanere.

En anden ekspert, Hiroshi Kamide, der leder en forskningsafdeling hos KBC Securities Japan, regner med, at Nintendos underdog kan bide fra sig med uventet styrke:

- Nintendo har ikke haft en succesfuld konsol de seneste ti år, så for os analytikere er det svært at forestille sig et scenario, hvor Nintendo rent faktisk går hen og vinder. Men fra mit perspektiv, i hvert fald her i Japan, ser det ud til, at Nintendo har overtaget. Det er ikke komplet urealistisk, at Nintendo kunne få en dominerende markedsposition denne gang, siger Hiroshi Kamide ifølge IDG News Service.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere