Harddisk til 270 milliarder kroner

Det er ikke småpenge, som en harddisk på 500 gigabyte ville koste i 1956.

Harddisken fylder 50 år i denne måned, og derfor har IBM grebet lommeregneren for at demonstrere den enorme udvikling, som datalagring har gennemgået, siden de første modeller blev lanceret i september 1956.

Verdens første harddisk blev "opfundet" af International Business Machines Corporation, som i dag er bedre kendt under navnet IBM. Den hed IBM 350 og var en del af IBM RAMAC 305, som var den første computer, der benyttede sig af en harddisk.

Der var kun plads til sølle fem megabyte på harddisken, der bestod af 50 plader med en diameter på 60 centimeter, som roterede med en hastighed af 1.200 omdrejninger i minuttet. Hele maskinen vejede omkring et ton og var på størrelse med to store køleskabe.

Den enorme maskine blev naturligvis ikke solgt til almindelige forbrugere, men firmaer kunne leje kapaciteten af IBM ved at betale 4.000 kroner om måneden, som dengang var et betragteligt beløb.

Hvis der på den tid havde eksisteret harddiske på 500 gigabyte, så ville en sådan en harddisk have kostet 27 milliarder kroner i 1956. Omregnet til dagens kroneværdi ville prisen være cirka 270 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere