SanDisk i MP3-skandale

SanDisk fik på IFA-messen i Berlin beslaglagt sine nye MP3-afspillere. De overtræder et patent, som ejes af et italiensk firma.

Det skulle have været den store optur for SanDisk at deltage på IFA-messen i Berlin, men i stedet blev det til en solid nedtur. Firmaets nye Sansa MP3-afspillere blev nemlig beslaglagt af tyske toldere, og dermed fjernet fra messen.

Ifølge Heise.de bunder beslaglæggelsen i, at det italienske firma Sisvel har patent til nogle af de MPEG-audio-formater, som MP3-afspilleren kan afspille. Men SanDisk har ifølge anklagerne ikke købt licens til brug i sine nye afspillere.

Derfor var der på SanDisks stand på IFA en gabende tom glasmontre, hvor de nye MP3-afspillere skulle være vist frem.

Magasinet M3 Digtial World har ligesom PC World dækket IFA, og to journalister troppede op hos SanDisk for at få en kommentar og en forklaring. Det fik de ikke. Til gengæld blev de mødt af en repræsentant fra SanDisk ved navn ”Dr. Boris Uphoff”, som ikke var særlig samarbejdsvillig. Den ganske humoristiske reportage kan læse her, hvis du kan lidt svensk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere