Hollywood: Luk for analog kopiering

Den amerikanske organisation for filmproducenter The Motion Picture Association of America foreslår at indføre strammere lovgivning omkring analog kopiering. Sådan en konvertering kan nemlig omgå digital kopisikring.

Uanset hvilke forsøg, der har været gjort gennem tiden på at kopisikre musik og spillefilm, så har der altid været én metode, som ingen kopisikring har kunnet modstå: analog konvertering. For at den digitale information på en dvd-skive kan blive til et billede på en tv-skærm, skal de kopisikrede data konverteres til et analogt signal. Hollywood kan sikre de små sølvskiver med nok så avancerede algoritmer, men i sidste ende skal signalet konverteres til en elektrisk strøm, for at fjernsynets billedrør kan danne et billede, som kan ses af mennesker.

Det eneste, der skal gøres for at lave en piratkopi, er derfor at konvertere det analoge signal tilbage til et digitalt format, som kan distribueres i tusindvis over internettet. Piratkopien mister noget af informationen og dermed lidt billedkvalitet, men mere vigtigt er, at kopisikringen forsvinder undervejs i elektronikken.

Til kamp mod analog kopiering

I Hollywood er man klar over problemet. I en rapport til det amerikanske senat, fremlægger The Motion Picture Association of America (MPAA) en række punkter, der er vigtige for at komme piratkopiering til livs. Et af de væsentligste er netop, at der skal være en strengere regulering af, hvordan de elektroniske komponenter, der kan konvertere digitalt til analogt og omvendt, må bruges.

MPAA foreslår blandt andet, at det skal være obligatorisk, at der i disse komponenter skal indbygges genkendelse af "vandmærker", som kan blokere for konverteringen. Det vil blandt andet betyde, at grafikkort med video-indgang og tv-tuner-kort skal have kunne genkende vandmærker og afvise at konvertere kopibeskyttet materiale.

For dem, der vil bruge pc?en som digital videomaskine vil sådan en regulering betyde, at anvendelsesmulighederne vil være meget begrænsede. I realiteten vil så omfattende kopisikring betyde, at en pc kun kan afspille kopisikrede dvd?er og vise tv-signaler. Redigering og optagelse vil i praksis blive begrænset til hjemmevideo.

Det var også Hollywood, der stod bag forsøget på at regulere distributionen af dvd-udgivelser med regionskoder. På det område har udbredelsen af de regionsfri dvd-afspillere med elektronik fra især Kina betydet, at dvd-verdenen ikke længere er opdelt i de regioner, som distributørerne gerne ville have haft.

På samme måde er det meget sandsynligt, at hvis amerikanske elektronikvirksomheder blev pålagt at indbygge systemer, der understøtter kopisikring med vandmærker, så vil der i udlandet stå elektronikfabrikker på spring med elektronik uden disse begrænsninger.

Kamp mod piratnetværk har lange udsigter

MPAA benytter den samme rapport til at erklære åben krig mod P2P. Men MPAA erkender samtidig, at der endnu ikke er taget nogen konkrete skridt i retning af, hvad der skal gøres for at dæmme op for den stadigt voksende distribution af piratkopierede dvd-film over internettjenester som Kazaa og eDonkey.

Første skridt vil ifølge MPAA være at indkalde IT-industrien til en dialog om, hvad man kan gøre. Men endnu har der hverken været afholdt nogen møder eller endog planlagt nogen.

Relevant link:
MPAA?s rapport




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere