Aktier: Navision trækker læsset

På fondsbørsen er Navision næsten ene om at trække læsset. Et tilfredsstillende regnskab har hævet selskabets aktiekurs med næsten 5 procent. De øvrige teknologiaktier falder til gengæld i pris.

Flere aktieanalytikere nærmest jubler efter offentliggørelsen af dansk IT?s flagskib, Navisions, seneste halvårsregnskab. Og som det eneste selskab i fondsbørsens superliga, KFX, stiger Navisions aktiekurs. Til formiddag er Navisions aktie steget med næsten 5 procent.





















































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane

Halvårsresultatet oversteg analytikernes forventninger, og selskabet opjusterede samtidig sine egne forventninger til hele årets overskud en anelse.



- Navision er lidt kendt for at være konservativ med sine estimater, og selskabet kan godt lide at komme lidt bagfra med en positiv nyhed. Men det er kun godt især i disse tider, og jeg synes, at det er et rigtig flot regnskab, selskabet har præsteret, siger aktieanalytiker i Spar Nord Bank, Poul-Henrik Svendsen.



Ifølge det finansielle nyhedsbureau RB-Børsen overstiger regnskabet langt estimaterne fra otte analytikere, der indgik i en rundspørge forud for regnskabet. I gennemsnit havde de ventet et EBITA (primært driftsresultat før goodwillafskrivninger) på 147 millioner kroner. Navision præsterede et EBITA på 196 millioner kroner.



Analytikerne havde ventet en omsætning på 832 millioner kroner. Navision omsatte for 849 millioner kroner ? en stigning på 19 procent.



Navision har tjent en del på mange virksomheders omstilling til euroen. Men Morten Poulsen gør opmærksom på, at selskabets to hovedprodukter Navision Financials/Attain og Axapta sælger godt. Samlet var stigningen i salget af begge produkter på 29 procent i halvåret.



- Navision skal fortsat ekspandere. Det skal især ske i USA og i Tyskland, hvor der er mange uudnyttede muligheder i mellemmarkedet, siger han.



Navisions to største konkurrenter er Great Plains, der er delvist ejet af Microsoft samt SAP, der traditionelt har koncentreret sig om de største virksomheder. Sidstnævnte har dog en udtalt strategi om at angribe markedet for mellemstore virksomheder. Navision har netop på det marked et rigtig godt navn. Samtidig vil det tage tid for SAP at omstille sig til det nye kundesegment.



Great Plains vurderes især at være en trussel på grund af forbindelsen til Microsoft. Ifølge Morten Poulsen er der dog plads til alle tre selskaber.



Sydbank anbefaler dermed, at man køber Navision-aktien. Morten Poulsen gør dog opmærksom på, at det fortsat er en højrisiko-aktie.



KFX-indekset åbnede på trods af Navisions stigning negativt tirsdag formiddag. TDC faldt med 3 kroner til kurs 256, hvilket det ikke har været muligt for Computerworld Online at finde en god forklaring på. GN Store Nord er faldet en anelse med 0,7 kroner.



Blandt de mindre aktier har der ikke været den store aktivitet, hvorfor der til formiddag så godt som ingen kursudsving er at spore. Navision er klart den største og vigtigste nyhed fra de danske teknologiselskaber i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere