Aktier: Norge og forbrydere i fokus

Ønskes stejle stigninger, så tænd for fjernsynet og stil ind på OL fra Salt Lake City. Det danske aktiemarked er i hvert fald ikke leveringsdygtigt. I morgen øjnes dog et lille bump, når Sonofons storaktionær Telenor afleverer årsregnskab.

Som ventet åbnede det danske aktiemarked uden dramatik. En lille stigning hos TDC kunne skyldes, at finanshuset Lehman Brothers i går tirsdag anbefalede ?stærkt køb? af selskabets aktier. Men manglende nyheder fra de danske teknologi-selskaber er øredøvende.





















































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane

Det er vinterferie, og der er stille før regnskaberne kommer i flodbølger om et par uger, forklarer flere aktieanalytikere.

Det eneste, der ligner en nyhed inden for TMT-aktierne (tele, media og teknologi), kommer i morgen, hvor norske Telenor offentliggør årsregnskab. Det er interessant, især fordi Telenor ejer 53,5 procent af danske Sonofon. Regnskabet kan derfor i et vist omfang give et praj om udviklingen på det danske telemarked.

- Regnskabet kan smitte lidt af på TDC, der påvirkes meget af udviklingen i de udenlandske teleselskaber. Markedet vil fokusere på det regnskab i morgen, der synes at være bedste bud på en kurspåvirkende nyhed i kraft af Sonofon-ejerskabet, siger aktieanalytiker Holger Smidt fra Sydbank.

Amerikanske skandaler
Og som tidligere fortalt har udviklingen på det amerikanske aktiemarked stor indflydelse på de danske aktier. Især i fraværet af lokale nyheder. Og der er ikke stor hjælp at hente fra den front.

Efter et par dages stigninger på Nasdaq er udviklingen vendt til det negative med et samlet fald på 0,67 procent i går og 6 procent siden begyndelsen af året.

Især trak det canadiske selskab Nortel Networks ned. Selskabets aktie faldt med 6 procent på Nasdaq som følge af en mindre nedjustering af forventningerne til fremtidens salg. Men især tilbagetrædelsen af selskabets finansdirektør skabte uro. Finansdirektøren trak sig øjensynligt efter at have foretaget aktiehandler, der er i strid med selskabets politik på området. Sådan noget går ikke ustraffet hen i skyggen af Enron-sagen, der har skabt enorm fokus på etik og virksomhedsledelse i USA.

- Store investorer er blevet ekstremt nervøse for uregelmæssigheder i virksomhedernes regnskaber. De kan banke aktiekurserne i bund. Og indtil professionelle investorer er sikre på, at videre undersøgelser ikke afslører betydelige, nye ulovligheder, placerer aktiehandlerne sorte skyer over selskabet, siger Tim Heekin, der er direktør i San Franciscos investeringsbank Thomas Weisel Partners til Wall Street Journal.


Til samme avis udtaler chefstrategiker Al Goldman fra AG Edwards sig på denne måde:

- Denne morgen fik vi en nyhed fra FBI om, at Enrons Kenneth Lay har påkaldt sig den femte tilføjelse til den amerikanske forfatning, og senere hørte jeg, at Nortels finansdirektør gik af. Det er en påmindelse om, at der stadig røverbaroner rundt om i verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere