Amerikansk IT-indkøb stagneret i 2002

Næsten halvdelen af de amerikanske IT-chefer oplyser, at de ikke vil øge deres investeringer i IT i 2002. Den anden halvdel er delt midt over mellem lidt flere IT-udgifter og lidt færre IT-udgifter i dette år Det viser en undersøgelse foretaget af Goldman Sachs.

Ingen stigning i IT-indkøb i år blandt de amerikanske virksomheder er trods alt bedre end sidste år, hvor mængden af investeringer i computersystemer, software, lagring og sikkerhed faldt dramatisk.

Og ingen stigning i IT-indkøb i dette år er konklusionen på en undersøgelse, som finanshuset Goldman Sachs offentliggjorde tirsdag. Undersøgelsen er baseret på interviews med IT-chefer i 100 amerikanske virksomheder med omsætninger på mindst en milliard dollar, skriver nyhedsbureauet Reuters.

47 procent af de adspurgte siger, at udgifterne til IT kommer til at ligge på samme niveau som sidste år, mens de resterende virksomheder er delt i to lige store grupper, der henholdsvis forudsiger en lille stigning og et lille fald i IT-indkøbene. En procent svarer, at de ikke ved, om udgifterne stiger eller ej.

Enkelte selskaber bliver i rapporten udnævnt som vindere og tabere i kampen om virksomhedernes gunst. Således peger IT-cheferne på Dell og IBM som to virksomheder, der vil få mere omsætning i løbet af 2002, når det drejer sig om computerhardware. 30 procent af de adspurgte siger, at Dell får mere forretning i løbet af året, mens 34 procent peger på IBM.

Taberne bliver - ifølge IT-cheferne - Compaq og Hewlett-Packard: Henholdsvis 40 procent og 32 procent af de adspurgte mener, at de to selskaber får mindre omsætning.

Sikkerhed i fokus

Næsten halvdelen af de adspurgte siger, at de ikke vil forøge udgifterne til stationære eller bærbare pc?er i år. 38 procent siger, at deres selskab har forlænget levetiden på pc?er til virksomhedsbrug.

Med hensyn til software svarer 50 procent, at de vil forøge mængden af indkøb hos Microsoft, mens 41 procent siger, at de vil forøge deres indkøb hos SAP. 26 procent af de adspurgte svarer, at de vil købe lidt mindre hos Novell, der sælger netværkssoftware.

Med den 11. september i baghovedet er sikkerhed naturligvis i fokus. Således ligger investeringer i sikkerhedssoftware på toppen af IT-chefernes indkøbsliste i år. På de øvrige pladser ligger i prioriteret rækkefølge data-netværk, database software, lagrings software og krisestyrings-værktøj.

I bunden af indkøbslisterne og med laveste prioritet lyder beskeden om at huske at købe Linux servere samt huske at opgradere pc?er til Microsofts Windows 2000 og XP operativsystemer.

To tredjedele af de adspurgte svarer, at de ikke har planer om at installere et Linux-baseret open standard operativsystem i 2002. Og kun 1 procent af de adspurgte svarer, at deres servere kører Linux inden for de næste tre år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere