Creuna udvider til Sverige

Det danske IT-firma Creuna har købt sig ind i Sverige via opkøb af web-huset Razorfish. Creuna, der blev etableret af medarbejdere fra lukkede Adcore, ekspanderer aggressivt i Skandinavien og er nu på udkig efter et godt dansk opkøb.

Det danske IT-firma Creuna ekspanderer hurtigt i disse dage. Senest har selskabet etableret sig i Sverige ved hjælp af et køb af den kriseramte svenske web-virksomhed Razorfish.

Salgsdirektør i Creuna, Thomas Vejlemand, kan ikke fortælle, hvor meget der er betalt for det engang så højtflyvende internet-selskab, der også var noteret på den amerikanske Nasdaq-børs. Men det har været en god handel siger han.

- Vores strategi er at købe op blandt de internetselskaber, der i dag har det lidt svært og så støvsuge dem for tekniske kompetencer og kunderelationer. Købet af Razorfish skete til en god pris, siger han.

Samtidig med at Creuna er blevet tilført 43 medarbejdere, så selskabet i alt tæller 210, har Creuna overtaget tidligere Razorfish-kunder såsom Astra Zeneca, Birka Energi, Länsforsäkringen, SCA og ATG, som Thomas Vejlemand håber forbliver i det nye selskab.

Herhjemme er selskabet endnu ikke så kendt. Creuna blev etableret i juli sidste år af omtrent 150 medarbejdere fra Adcore. Thomas Vejlemand fortæller, at Creuna ikke skal opfattes som et nyt webbureau, men snarere som et IT-konsulenthus med speciale i rådgivning inden for digital teknologi og strategisk design af forretningsløsninger.

På den danske kundeside har Creuna blandt andre kontrakt med Falck, Sterling, Aalborg Industries, Scandlines og Alm. Brand.

På udkig i Danmark
Selskabet er ikke færdigt med at ekspandere. I Danmark søger Creuna aktuelt efter et passende selskab, der indeholder medarbejdere med rette tekniske kompetencer.

Grunden til Creuna blev lagt, da Svein Stavelin midt i juli fik lov til at købe Adcores aktiviteter i Danmark og Norge. Som Computerworld Online tidligere har beskrevet, var frasalget af de danske og norske aktiviteter noget turbulent.

Den tidligere direktør i Adcore Danmark, Martin Hauge, ejer sammen med den tidligere Ementor-chef Svein Stavelin 35 procent af Creuna, mens den finansielle partner, Bjarke Rieber-gruppen i Bergen, Norge, ejer 45 procent. Øvrige investorer og medarbejdere sidder på de sidste 20 procent. Fritz Rieber er bestyrelsesformand i koncernen.

Creuna har hovedkontor i København og afdelinger i Oslo, Stockholm og Århus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere