Peter Warnøe bag nyt ventureselskab

Bortset fra en bestyrelsespost i Astons USA-selskab er Peter Warnøe i dag ude af det firma, han var med til at grundlægge i 1999. I stedet har han kastet sig over venturebranchen, hvor han via et nystiftet selskab, Spirit Group A/S, vil opbygge en portefølje af IT-konsulentfirmaer.

En finansiel og strategisk partner for små og mellemstore IT-konsulenthuse i Norden. Det er visionen bag Spirit Group A/S, et helt nyt ventureselskab stiftet få dage før nytår af Aston Groups grundlægger Peter Warnøe.

Han har satset en del af sin personlige formue på projektet og ejer via sit personlige selskab Warnøe Holding 100 procent af aktierne i det nye ventureselskab.

Indtil videre udgøres porteføljen i Spirit Group af fire tidligere Aston-selskaber, som Peter Warnøe købte af sit gamle firma kort før jul samt et mindre Microsoft udviklingsfirma med navnet Fischer & Kerrn.

På sigt er det meningen at porteføljen skal bestå af 8-12 mindre, velfungerende IT-konsulenthuse, som Spirit Group vil købe mellem 20 og 100 procent af aktiekapitalen i, forklarer Peter Warnøe.

Atraktivt marked

- Jeg tror på, at der er et hul i markedet på det her område, og samtidig er det attraktivt at gå ind i selskaber i dag, hvor selv gode selskaber er billige. Det, at markedet er så hårdt, giver nogle fantastiske muligheder for at lave noget spændende, siger han.

Til forskel fra Aston Group, hvor strategien var at opsluge opkøbte selskaber, så er ideen med Spirit Group at bevare de enkelte firmaer som selvstændige selskaber. Hvert firma skal have selvstændig profil og sin egen økonomi.

- Vi kan så hjælpe ledelsen med at få selskabet til at vokse og bistå med finansiering og strategi. Men vi skal ikke ind og fusionere eller sammenlægge selskaberne, understreger Peter Warnøe.

Peter Warnøe ved om nogen, hvad det kræver at bygge en forretning op fra grunden. Efter at have etableret først Complet, der blev solgt til Merkantildata i 1997, og siden Aston, som han forlod kort før jul, føler han, at han har masser af erfaringer at give videre. Både gode og dårlige.

Forkert struktur i Aston

- Tankegangen bag Aston Group var god nok, men vi begik nogle fejl. Strukturen var forkert, fordi den var gearet til børsnotering, og samtidig gik vi efter en børsnotering for hurtigt, siger han.

Peter Warnøe vil ikke ud med, præcis hvor meget han satte til på Aston, men at der er tale om et stort antal millioner, vil han gerne bekræfte.

- Men jeg har ikke mistet hele min formue. Når man én gang har sikret sig økonomisk, så sætter man ikke alt over styr, siger han om den sag.

Peter Warnøe bruger i øjeblikket det meste af sin tid på at finde de rigtige mennesker til bestyrelsesposterne i selskabets porteføljevirksomheder, og det bliver også en af hans vigtigste opgaver fremover.

Ifølge Peter Warnøe er det menneskelige aspekt netop grunden til, at han har valgt at satse på konsulentdelen af IT-branchen. Her adskiller Spirit Group sig fra et ventureselskab som for eksempel det børsnoterede 2M Invest, som primært har produktvirksomheder i sin portefølje.

Slut med hurtige penge

En anden forskel er den økonomiske strategi. Formålet med enhver virksomhed er som bekendt i sidste ende at tjene penge, men ifølge Peter Warnøe vil Spirit Group ikke basere sin forretning på forventningen om hurtige exits i form af eventuelle børsnoteringer.

- Alle virksomhederne er profitable og gode virksomheder, så vi opererer ikke med nogen speciel exitstrategi. Vi kan enten sælge virksomhederne undervejs eller få del i udbyttet.

- Efter min mening har mange at de entreprenører, der findes i dag, et forkert fokus, fordi de allerede fra begyndelsen snakker om exits. Der er ikke nogen, der gider at arbejde et sted, hvor det eneste formål er, at de, der ejer selskabet, skal tjene en masse penge så hurtigt som muligt, siger Peter Warnøe.

- Det gælder især for vidensbaserede virksomheder, at du er nødt til at opbygge en ånd, en spirit, som er drivkraften i selskabet. Det kan du ikke, hvis strategien er at sælge selskabet. Så så tager folk dig ikke alvorligt.

De fire ex-Aston selskaber, som Peter Warnøe overtog før jul er Aston Infrastrukture (nu Spiritech), Aston Notes Team (nu SpiritSolutions), Aston Akticon (nu AkticonData) og Aston Websales.

Selskaberne har tilsammen 182 ansatte og ventes i regnskabsåret 2002 at nå en omsætning på 727 millioner kroner. Dertil skal lægges det lille Microsoft-udviklingshus Fischer & Kerrn med en forventet omsætning på syv millioner kroner og ti ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere