Masterseek-topfolk ind i telefirma

Det lille københavnske telefirma Scandinavian Tele Consult har hentet forstærkning i form af folkene bag det konkursplagede millionprojekt Masterseek. Herunder eks-Superfos-direktør Jørgen Trygved og den tidligere Telia-direktør Claus Jacobsen.

En professionel bestyrelse med tre af hovedkræfterne bag det skrantende internetforetagende Masterseek i spidsen er hentet ind i bestyrelsen i det lille københavnske telefirma Scandinavian Tele Consult. Samtidig er selskabet omdannet til et aktieselskab.

Eks-direktør Jørgen Trygved fra Superfos og eks-direktør Claus Jacobsen fra Telia har sammen med Benny Arne Michelsen, der blandt meget andet er bestyrelsesmedlem i Song Networks, i mere end et år brugt millioner af kroner på at udvikle en verdensomspændende erhvervsdatabase på internettet under navnet Masterseek.

Under konkurs

Indtil videre har det dog knebet gevaldigt med at få projektet på skinner - blandt andet på grund af mangel på villige investorer - og to af de fire danske Masterseek-selskaber er pt. under konkursbehandling i skifteretten.

Ifølge Scandinavian Tele Consults stifter og direktør Bo Svanborg er de tre Masterseek-folk hentet ind i Scandinavian Tele Consults bestyrelse for at forstærke det lille firma.

- Formålet er, at direktionen kan få noget ordentlig sparring i det daglige. Samtidig har de et stort kontaktnet og er kendt for at kunne skaffe kapital, hvis det bliver nødvendigt. Det er det dog ikke i øjeblikket, siger Bo Svanborg.

Han oplyser, at hverken Jørgen Trygved eller de to andre Masterseek-folk har købt sig ind i firmaet. De skal udelukkende fungere som en professionel bestyrelse.

- Firmaet har ikke noget med Masterseek at gøre. Jeg har kendt Claus Jacobsen i ti år. Benny har jeg mødt for nylig, og han har anbefalet Jørgen Trygved, siger Bo Svanborg, der er fuld af tiltro til, at den nye professionelle bestyrelse vil tilføre virksomheden en masse positivt.

Unikt produkt

Om sit firma siger Bo Svanborg.

- Vi har et unikt produkt, og vi er inde i en periode i øjeblikket, hvor vi ser på, hvilke muligheder der er for at ekspandere.

Scandinavia Tele Consult udvikler tekniske løsninger til telebranchens billingsystemer og er efter eget udsagn ene om det på det danske marked.

Selskabet med fire-fem fastansatte og en håndfuld løst ansatte i travle perioder oplyser ikke sin omsætning, men ifølge regnskabet var der pæne plusser på bundlinien sidste år i form af et overskud før skat på knap to millioner kroner ud af et bruttoresultat på 3,5 millioner kroner.

Masterseek-konceptet er oprindeligt udviklet af internet-iværksætteren Rasmus Refer, der via sit firma CNM Commercial Net Media driver forlagsaktivitet og portaler via nettet.

Ideen bag konceptet er at lave en gigantisk verdensomspændende søgedatabase indeholdende mere end 35 millioner virksomheder, og ifølge forhenværende Superfos-direktør Jørgen Trygved er der tale om "det mest ambitiøse projekt nogen dansk virksomhed nogensinde er gået ud med på nettet".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere