Fredagens aviser om IT

Ældre fravælger Dankortet. Betal parkering over mobiltelefonen. TDC bryder markedsføringsloven. Computerspil politianmeldt.

Ældre fravælger Dankortet

Mens 85 procent af alle 40-50-årige anvender de mest almindelige hævekort som for eksempel Dankortet i hverdagen, så fravælger de ældre hævekort i stor stil, viser en analyse foretaget for Finansrådet. Hver anden dansker over 60 år har slet ikke noget Visa/Dankort, men sværger fortsat til kontanter. Det vækker bekymring hos Ældre Sagen, fordi de ældre derved gør sig selv sårbare. Ifølge analysen begrunder de ældre deres valg af kontanter med, at de er nervøse for misbrug, samt at pinkoden kan være svær at huske. Dankortet kan i dag anvendes i 96.000 butikker. (Børsen)

Betalt parkering over mobiltelefonen

Københavns Parkering tilbyder sammen med den norske virksomhed Easy Park, at københavnske bilister kan betale for parkeringen over mobiltelefonen. Ordningen er et forsøg på at undgå, at bilisterne, hver gang de skal parkere, må til at fiske mønter op af bukselommen. Fordelen ved det nye system er også, at bilisten får en SMS-besked i god tid, inden parkeringsafgiften udløber. Samtidig kan parkeringstiden forlænges via telefonen, uden at man behøver at gå tilbage til bilen. (Politiken)

TDC bryder markedsføringsloven

Forbrugerstyrelsen anklager nu TDC for at bryde god markedsføringsskik. Det sker, efter at det er kommet frem, at telekoncernen i løbet af de næste uger sender regninger ud til jyske virksomheder for at blive optaget i et nyt erhvervskartotek. Der er bare lige den hage ved sagen, at virksomhederne slet ikke har bedt om at blive tilmeldt kartoteket. Virksomhederne modtager sammen med regningen en trykt fagbog samt den annoncetekst, som de ikke har bedt om. Ifølge TDC kan virksomheden bare lade være med at betale regningen på 1060 kroner, men den form for markedsføring er ikke lovlig, mener Forbrugerstyrelsen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Computerspil politianmeldt

Et ultravoldeligt computerspil med navnet Grand Theft Auto 3, som distribueres i Skandinavien af det danske firma KE Media, er blevet meldt til politiet i Norge. Anmeldelsen kommer efter, at det norske forbrugerråd på anmodning af landets børne- og familieminister har fået sin juridiske afdeling til at vurdere det amerikansk fremstillede spil. Anmeldelsen har nu fået den danske distributør til at fremstille en label til spillet, der på de skandinaviske sprog og på engelsk går opmærksom på, at spillet ikke er egnet til børn og unge under 18 år. Grand Theft Auto 3 går ud på at stjæle biler, køre ræs og myrde rivaliserende gangstere og uskyldige civile. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere