Artikel top billede

Open Source-forening: KMD skal oppe sig

Formanden for Open Source-foreningen, som KMD selv er medlem af, mener, at KMD skal opprioritere arbejdet med åbne snitflader.

KMD skal oppe sig med at åbne sine snitflader.

Sådan lyder det fra formand Morten Kjærsgaard fra Open Source Leverandørerne, OSL, efter tre konkurrenter til KMD er stået frem med kritik.

Er det normalt, at medlemmer af Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark møder den slags kritik, som KMD løb ind i?

"Nej. Det er temmelig sjældent, at OSL's medlemmer udsættes for så kraftig kritik, som KMD oplever i disse dage," siger han.

Skal KMD oppe sig på området - eller er tingene, som de bør være?

"Jeg forstår KMD's udmelding således, at man godt er klar over, at der er et stort arbejde, der skal gøres for at sikre interoperabilitet. Så dermed siger KMD vel også, at de vil oppe sig med hensyn til snitflade-arbejdet," siger han.

Kritikken tyder i hver fald på, at noget er galt.

"KMD's stærke position lægger samtidig et stort
ansvar på virksomheden i forhold til at forstærke arbejdet for at sikre åbne snitflader, og kritikken fra de tre virksomheder tyder på, at KMD skal opprioritere dette arbejde," siger Morten Kjærsgaard.

Formanden peger dog på, at det i nogen grad er naturligt, at KMD oplever beskyldninger fra konkurrenter, da KMD er den væsentligste spiller på det kommunale markedet.

"Jeg vil i øvrigt opfordre Traen, Medialogic og UniMate Software til at tage kontakt til Foreningen for Open Source Leverandører. Vi har et meget stærkt fokus på åbne snitflader, men vores styrke afhænger helt af
medlemmernes antal og engagement," siger Morten Kjærsgaard.

"Virksomheder, der prioriterer en åben
arkitektur, har et naturligt hjemsted i OSL, og sammen med Traen, Medialogic og UniMate Software kunne vi sætte turbo på arbejdet for at åbne it-leverandørernes snitflader - til gavn for de tre virksomheder
såvel som for OSL's øvrige medlemmer og ikke mindst for kunderne, der vil opleve øget konkurrence, bedre it-systemer og lavere priser," siger han.

Egen erfaring

Og Morten Kjærsgaard hiver så sine egne erfaringer på banen.

"I min egen virksomhed, Magenta, har vi i øvrigt sat et arbejde i gang for at afdække, hvor åbne snitfladerne er hos en række kommunale leverandører af ESDH og andre fagsystemer i forhold til at kunne integrere med den åbne kontorpakke OpenOffice," siger han.

Han oplyser, at indtil videre deltager 13
kommuner i dette arbejde.

"Efter at have talt med de væsentligste leveandører kan jeg allerede nu se, at integrationen til OpenOffice ikke
kommer 'out of the box', sådan som det er tilfældet med Microsofts Office-pakke," siger han.

Han forklarer, at det er noget, kommunerne skal købe sig til, og det tror han er en farlig strategi for ESDH-leverandørerne, der risikerer at blive vraget af kommunerne i de kommende udbudsrunder.

"Flere og flere kommuner ser meget seriøst på OpenOffice, og de fagsystemer, der enten ikke kan integrere eller som ganske enkelt er for dyre at få til at spille sammen med OpenOffice, får minuspoint af kommunerne, når de skal evaluere de tilbud, de modtager," siger Morten Kjærsgaard.

Alt i alt understreger det behovet for at have systemer, der er så fleksible, at de kan drejers derhen, hvor det passer myndighedernes forretningsbehov bedst, forklarer han.

"Jeg hører fra en lang række kommuner, at de
snarere skal tilpasse sig leverandørens systemer end omvendt, og det er ikke en farbar vej, hvis vi skal have en mere effektiv digital forvaltning. Pengene bliver ikke flere i kommunerne i disse år, så leverandørerne skal oppe sig, hvis de vil beholde deres markedsandel," slutter formanden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere