Artikel top billede

"Vi er ikke sat i verden for at tjene penge," siger Søren Jakobsen, der er direktør for Staten og Kommunernes Indkøbsservice. (Foto: Erik Bjørn)

SKI's direktør blæser på faldende overskud

Den offentlige indkøbscentrals overskud falder, men det er ligegyldigt, så længe indkøbsaftalerne bliver populære, mener direktør Søren Jakobsen.

Omsætningen hos Staten og Kommunernes Indkøbs Service er i 2009 steget med 14 procent til et rekordt højt niveau på 13 milliarder kroner.

Det viser SKI's seneste årsregnskab, som netop er blevet offentliggjort.

Trods den stigende popularitet viser årsregnskabet et ganske beskedent overskud på 7,4 millioner kroner, hvilket er et fald i forhold til overskuddet på 8,8 millioner i 2008.

Men det bekymrer ikke SKI's administrerende direktør, Søren Jacobsen.

Han mener, at det vigtigste er, at SKI fastholder en tendens, hvor omsætningen stiger i takt med, at indkøbscentralens rammeaftaler bliver mere populære.

"SKI er ikke sat i verden for at tjene en masse penge. Vi fokuserer ikke på at skabe overskud, men på at skabe gode og populære indkøbsaftaler til vores kunder," siger SKI-direktøren.

Stor it-omsætning

Han forklarer, at SKI's overskud bliver brugt til finansiere etableringen af nye rammeaftaler til de mange SKI-kunder.

I det kommende år forventer SKI eksempelvis at lancere nye rammeaftaler indenfor blandt andet cloud-computing og velfærdsteknologi, der kan gøre livet lettere for patienter og ansatte i plejesektoren.

31 procent af SKI's omsætning er it-relateret, og ifølge Søren Jakobsen har især rammeaftalen om tele- og datatrafik været populær i det seneste regnskabsår.

Brugen af indkøbsservicens rammeaftaler er tilmed steget med hele 41 procent i de danske regioner og med knap 32 procent i de danske kommuner.

SKI's aftaler oplever ifølge Søren Jakobsen en stigende popularitet i kommunerne, fordi det betyder, at de offentlige indkøbschefer kan slippe for at sende nye indkøb i udbud.

En gennemsnitlig dansk kommune køber ind for 750 millioner kroner og administrerer mellem 130 og 150 aftaler.

"Udbuddene kan være en næsten uoverkommelig opgave for kommunerne, og når der samtidig er et stort pres på de kommunale budgetter, så tilbyder vi en nem og effektiv løsning for kommunerne" siger SKI-direktøren.

Konkurrence er dyr

For få år siden droppede Staten indkøbsaftalerne fra SKI og i stedet valgte Finansministeriet at lave sine egne indkøbsaftaler på it-området.

Med et pennestrøg kostede det SKI en gigant-omsætning.

Men når indkøbsservicen alligevel formår at hente en rekordomsætning, skyldes det øget fokusering på de kommunale kunder.

"Finansministeriets aftale oplevede vi i første omgang som et frontal-angreb, men i stedet er SKI nu begyndt at fokusere meget mere på de kommunale kunder. På mange måder har Finansministeriets indkøbsaftaler været en fordel for os, fordi vi oplever, at hele den offentlige sektor er blevet meget mere opmærksom på de fordele, der ligger i indkøbsaftalerne," siger Søren Jakobsen

SKI er et offentligt ejet aktieselskab, hvor staten sidder på 55 procent af aktierne og Kommunernes Landsforening sidder på de resterende 45 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere