Artikel top billede

"Det er en direkte konsekvens af fusionen, der kommer til at kræve en stor udviklings-indsats i den kommende tid, og det har vi brug for en stærk partner til," siger Joss Delissen, CIO hos Posten Norden, til Computerworld.

Postvæsenet i stor outsourcing-aftale med Logica

Opdateret: Postvæsenet outsourcer udviklingen og forvaltningen af it til 47.500 brugere til firmaet Logica. Det påvirker 280 it-medarbejdere.

Cirka 280 it-medarbejdere i Posten Norden - fusionen mellem Post Danmark og den svenske pendant - skifter nu arbejdsgiver.

Det sker, fordi postvæsenet har valgt at outsource udviklingen og forvaltningen af SAP-installationerne og andre applikationer til Logica, der fremover bliver en afgørende faktor for de i alt 47.500 it-brugere i Posten Norden.

"Det er en direkte konsekvens af fusionen, der kommer til at kræve en stor udviklings-indsats i den kommende tid, og det har vi brug for en stærk partner til," siger Joss Delissen, CIO hos Posten Norden, til Computerworld.

Selve it-driften skal Posten Norden fortsat selv stå for, og der vil fortsat være omkring 700 it-medarbejdere hos postvæsenet selv, der blandt andet står for service-desks og almindelig drift.

It er afgørende for det moderne postvæsen

Selvom en stor del af medarbejderne nu flyttes til Logica, afviser Joss Delissen tanken om at outsource al it.

"It er en vigtig og strategisk ting for Posten Norden. Integrations-håndteringen og strategi i det hele taget i forhold til at sikre, at teknologien hjælper os og skaber nye løsninger for vores kunder, skal vi beholde inhouse," forklarer han.

Aftalen gælder for en fem-årig periode, og den træder i kraft den 3. maj 2010.

Fra den dato flytter cirka 140 af Posten Nordens medarbejdere til Logicas virksomhed i Sverige og cirka 140 medarbejdere overflyttes til Logicas virksomhed i Danmark, der holder til i Ballerup.

Nye løsninger kan laves hurtigere

Der er ikke planer om fyringer i forbindelse med outsourcingen, og Joss Delissens eget job vil heller ikke ændre sig det store, mener han.

"Jeg får bedre forudsætninger for at skabe helhedsløsninger for vores virksomhed. Jeg får en større muskel til at få nye løsninger hurtigere," siger han.

Dog skal han nu også bruge en del af sin tid på at holde øje med, at Logica klarer udviklingen og forvaltningen af SAP-installationerne godt nok.

"Absolut. Leverandør-håndteringen og ressource-håndteringen skal der være styr på. Der findes ingen ting, som er gratis," siger Joss Delissen til Computerworld.

Posten Norden, der blev stiftet på baggrund af fusionen mellem Post Danmark A/S og Posten AB sidste år, har en omsætning på cirka 45 milliarder svenske kroner og beskæftiger omkring 50.000 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere