Artikel top billede

Hver en øre tæller for de danske distributører

For distributører tæller de små marginaler. Særligt i krisetider skal hver en øre vendes, lyder det fra branchens bosser.

Topcheferne for de danske distributører tæller hver en øre. Krisen kræver mere fokus på de små marginaler, der i forvejen er it-branchens mindste.

Mens kun fem procent af topcheferne i den samlede it-branche vurderer likviditeten som det sted, hvor fokus bør være i 2010, er tallet for topcheferne hos distributørerne og forhandlerne næsten det dobbelte.

"Men det er vel forventeligt for en branche, der arbejder med de små marginaler," siger Kim Gerner, partner og leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.

Tallene stammer fra Deloittes IT-Vækstbarometer 2009, hvor omkring 300 topchefer i it-branchen er blevet spurgt om deres forventninger til fremtiden.

Derudover er de største udfordringer for distributørerne og forhandlerne den generelt faldende efterspørgsel, som også resten af it-branchen kæmper med.

Værd at lægge mærke til i den situation er, at den nuværende konkurrencesituation vurderes at være en væsentlig mindre udfordring end året før.

"De distributører og forhandlere, der vægter dette højst, er således faldet fra hele 15 procent sidste år til næsten ingenting nu - nemlig 2 procent. Det er således ikke dét, der giver distributørerne og forhandlerne søvnløse nætter," siger Kim Gerner.

Hårdt ramt på pengepungen

Men distributørerne og forhandlerne er hårdt ramt på pengepungen.

Næsten halvdelen har oplevet et fald i indtjeningen, mens kun 14 procent har formået at holde skansen i forhold til året før.

"Det har i sandhed ikke været et år, hvor mange har formået at konsolidere sin virksomhed," siger Kim Gerner.

Nu kommer pengene snart

Men hvordan tegner næste år sig da?

Spørger man topcheferne i dette segment af it-branchen sporer man en tydelig optimisme.

Hele 64 procent forventer således en stigende indtjening og hele 50 procent endda en stigning på over 10 procent.

"Belært af erfaringer fra tidligere års it-vækstbarometre er det vores vurdering, at mange - desværre - vil blive skuffede," siger Kim Gerner

Og der er vitterligt grund til bekymring.

Hver femte af distributørerne og forhandlerne har i de sidste par år følt sig truet af alvorlige økonomiske vanskeligheder.

"I en tid med likviditetsmangel er det dybt bekymrende. Det viser, hvor vigtigt det er at have hånd om likviditetsstyringen - og det særligt for distributørerne/forhandlerne - med deres betydelige pengestrømme og små marginaler," siger Kim Gerner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere