Artikel top billede

Google frigiver koden til styresystemet Chrome OS

Google melder sig officielt ind i kampen om fremtidens styresystem. Søgemastodonten sender koden til Google Chrome OS ud i cyberspace som open source. Se, hvordan det virker.

Ved en event i Googles hovedkontor i Mountain View frigav søgemastodonten i går open source-koden til deres nye operativsystem, der for alvor trækker brugerne væk fra harddiskens diktatur, og bringer surferen ud i cyberspace.

Google Chrome OS anvendes via browseren. Alt vil således ske i skyen, så brugerne af operativsystemet hverken skal downloade programmer eller opdateringer.

Operativsystemet er baseret på firmaets browser, Google Chrome, der blev lanceret i 2008.

Sikkerheden skulle ifølge Google, være forbedret markant. Firmaet fik ellers et par på sikkerhedshatten, da det lancerede sin Chrome-browser.

Begrundelsen er, at eftersom alle programmer afvikles online, fungerer hvert faneblad som en sikker zone for det enkelte program. Det skulle mindske risikoen for ubehagelige overraskelser i form af eksempelvis malware.

En anden af fordelene ved det er, at computeren starte op og er online i løbet af ganske få sekunder.

I denne video forklarer Google selv, hvad selskabets nye styresystem er.

Trækker på open source-miljøet

Google-folkene virker godt tilfredse med resultatet, men indrømmer samtidig, at produktet skal have filet kanterne til.

Det skal open source-miljøet bidrage til.

"Vi har med Google Chrome OS gjort computerbrug hurtigere, lettere og sikrere end nogensinde før, men der er stadig et stykke vej endnu. Vi er glade for det fremskridt vi har gjort indtil videre og ser frem til at udvikle teknologien i samarbejde med open source-miljøet," skriver Sundar Pichai, der er Vicepræsident for produktledelsen hos Google Chrome, i en pressemeddelelse

"I løbet af de sidste år er folk begyndt at bruge mere og mere tid online på at gøre stadig mere komplekse og avancerede ting. Vi ønsker at bygge en fundamentalt anderledes computeroplevelse, som er udviklet til den måde vi bruger nettet på i dag."

Her kan du se hvor langt Google-udviklerne er kommet i deres arbejde.

De første enheder, der produceres med Chrome OS, forventes at være tilgængelige i andet halvår af 2010.

Google fortæller dog, at de har valgt at gøre koden tilgængelig allerede nu og inviterer open source-miljøet og tredje part-udviklere til at bidrage til udviklingen.

Du kan læse mere om styresystemet på googles blog-univers eller ved at besøge websiden chromium.org.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere