Da USA's fjerdestørste investeringsbank Lehman Brothers gik konkurs for præcis et år siden og slukkede lyset i den finansielle verden, gik halvlederproducenterne først ned og blev også hårdest ramt.
"Dengang blev kundernes adgang til likviditet dyrere, så efterspørgslen dalede, og samtidig fokuserede halvleder-kunderne på at reducere deres varelagre til et absolut minimum," siger Robert Jacobsen, aktieanalytiker, Jyske Bank.
Krisen var en realitet, alle pile pegede den forkerte vej sidste år, og alene i år faldt bruttonationalproduktet 2,3 procent i USA og 3,7 procent i Europa.
Nu er der imidlertid lys for enden af tunnelen, og Jyske Bank er ligefrem overbevist om, at "det værste er overstået".
"Kigger du i dag på de forskellige segmenter inden for teknologi, så er der i mine øjne ingen tvivl længere. Halvleder-branchen, der blev dobbelt så hårdt ramt som de fleste, kommer nu kraftigt styrket ud af nedturen," siger Robert Jacobsen.
Frygt ikke W'et
Robert Jacobsen er overbevist om, at halvlederproducenterne for længst har passeret bunden og nævner som eksempel verdens suverænt største producent af halvledere, Taiwan Semiconductors, der offentliggør sine (stigende) salgstal hver måned, lige som også Intel har opjusteret flere gange.
Dertil kommer, at vi ifølge Jyske Bank ikke behøver frygte en "W" udvikling, altså, at der efter opturen følger en nedtur før den endelige optur.
"Nej, jeg ser ikke et "W" og tror altså ikke, at vi skal ned efter den her optur," siger Robert Jacobsen.
Hvis den makroøkonomiske bedring i USA kommer som forventet i løbet af andet halvår '09, så vil vi senest i starten af 2010 ifølge Jyske Bank se virksomhederne begynde at øge investeringerne i software.
De private trækker godt
Summe summarum - det værste er overstået. Stabilisering af markederne i Europa og også i USA, og selv om servermarkedet stadig er hårdt ramt, så er pc-salget i bedring - ikke mindst trukket af de private forbrugere.
"Jeg tror, at når vi når ind i 2010, så vil vi se et mini boom i efterspørgsel i forhold til året før især på pc-markedet, som dels bliver drevet af det kommende styresystem Windows 7 og også i høj grad af, at mange erhvervskunder har udskudt deres investeringer på grund af krisen. I dag har mange virksomheder it-udstyr stående, der i midten af 2010 er mindst halvandet år ældre, end det plejer at være, når det bliver udskiftet til nyt," lyder det fra Jyske Banks aktieanalytiker.
På det makroøkonomiske plan ser tingene også bedre ud, end de har gjort længe. Således venter Danske Bank, at væksten i euro-området bliver 2,2 procent i 2010, mens den i USA bliver på 3,2 procent.
Økonomisk stimulans virker
Vækstforudsigelserne tyder på, at virksomhederne får flere ordrer, at eksporten bedres, at forholdene på de finansielle markeder er på vej mod mere normale tilstande, og at de mange 'bankpakker' og andre økonomiske stimulanser, som mange lande har lanceret, begynder at virke.
"Derfor tror vi nu, at fremgangen i verdensøkonomien bliver større end tidligere vurderet og stærk nok til, at arbejdsløsheden topper til næste år," udtaler Danske Banks chefanalytiker, Allan von Mehren i en analyse af de globale vækstudsigter.
Danske Banks forventninger er større end både Den Internationale Valutafond (IMF) og OECD's, men optimismen på det makroøkonomiske plan er Danske Bank langt fra alene om.