Artikel top billede

Skubber Microsoft almene boliger ud på et sidespor?

Er Microsoft på udkig efter nye lokaler? Firmaet har haft forespørgsler om et nyt domicil ude hos ledelsen i Hørsholm Kommune, der ser positivt på henvendelsen. Ikke alle er dog begejstrede.

Microsoft kan være i færd med at rykke teltpælene op, og it-giganten har set sig varm på et erhvervsdomicil til 1.000 mand på Kokkedal Vest i Hørsholm.

Microsoft har ifølge lokalavisen i Hørsholm haft forespørgsler ude hos kommunens ledelse om at opføre et nyt firmadomicil.

Avisen skriver, at der endnu ikke er konkrete planer, men at der er politisk velvilje for at få Microsoft til Hørsholm.

"Hvis det er en seriøs henvendelse, så er det mange arbejdspladser, vi gerne vil have fat i. Det vil være godt for Hørsholm," siger byrådsmedlem Kjeld Holm (V).

Og den konservative borgmesterkandidat Morten Slotved øjner ligeledes muligheden for en udvidelse af antallet af arbejdspladser i den nordsjællandske by.

"Det er klart, at vi vil gå i dialog med et firma, der kan tilbyde så mange interessante jobs, der lige matcher vore borgeres profil," siger Morten Slotved (K).

Ugebladet Hørsholm fortæller, at der sommeren over har været flere møder mellem Hørsholm Kommune og et udviklings-firma, der forhandler på Microsofts vegne.

Microsoft er knap så klar i mæglet i sin udlægning af sagen.

"Vi har ingen aktuelle planer om at flytte, men vi vurderer selvfølgelig løbende, hvordan vores nuværende faciliteter matcher nuværende og fremtidige behov. Vores scanning af markedet er et led i denne rutinemæssige evalueringsproces," siger Microsofts kommunikationsdirektør, Martin Rossen, til Computerworld.

S og R siger nej

Der er dog ikke udelt begejstring blandt Hørsholm Kommunes politikere over Microsofts eventuelle domicil-planer.

Der er nemlig planer om at opføre 200 almene boliger på Kokkedal Vest.

Både Borgerlisten, Socialdemokraterne og De Radikale vil fastholde den oprindelige plan om at opføre 200 boliger på området.

"Vi har jo en aftale om boliger til borgere med almindelige indtægter. Det fastholder vi. Dels for at sikre en balance i den demografiske udvikling i Hørsholm, dels for at hjemmehjælpere, pædagoger og lærere har en reel mulighed for at kunne bosætte sig i kommunen, tæt på deres arbejde," siger Hanne Lommer (S) til Ugebladet.

Henrik Klitgaard fra De Radikale ser heller ikke den store fidus i at få Microsoft til Hørsholm.

"På den lange bane har vi brug for boliger til almindelige borgere. Et firma med 1.000 højtlønnede medarbejdere vil kun skabe et yderligere pres på kommunens ejerboliger," lyder det fra ham.

De tre partier tror ifølge lokalavisen heller ikke på, at der vil falde særlig megen selskabsskat af til Hørsholm fra en amerikansk-ejet virksomhed som Microsoft.




IT-JOB

Netcompany A/S

IT Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Engageret platformsejer med flair for it-drift

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics

Netcompany A/S

Managing Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere