Artikel top billede

Internt virus-kaos huserer hos KMD

En fejlfyldt antivirus-opdatering har drevet gæk med KMD, hvor den interne it-afdeling er kommet på overarbejde. Leverandøren CA beklager fejlen.

Som mange andre virksomheder har et af Danmarks største softwarehuse, KMD, været ude i et sandt virus-kaos med antivirus-produktet eTrust fra CA.

Efter en sikkerhedsopdatering med fejl i signaturfilen fra CA tidligt onsdag morgen har KMD med 3.000 medarbejdere oplevet, at det overfølsomme antivirus-program melder om virus, der ikke viser sig at være virus alligevel - en problemstilling, der går under betegnelsen falske positiver.

Den falske virusbeskyttelse går derefter ind og omdøber filnavnene.

"I den situation er det uhensigtsmæssigt, at filer omdøbes - men det vil i øvrigt være lige så uhensigtsmæssigt, om de blev sat i karantæne. Fejl er simpelt hen uhensigtsmæssige," forklarer KMD's it-sikkerhedschef Torsten Friis til Computerworld om onsdagens virushovedpine.

Torsten Friis fortæller, at KMD's interne it-afdeling har haft en del irriterende ekstraarbejde i forbindelse med at modgå antivirus-bøvleriet på mange af KMD's computere, men "det er jo blandt andet netop sådanne situationer, man har en supportafdeling til," siger han.

Ærgerligt med fejl

For at imødegå de falske positiver har KMD's interne it-afdeling ændret i sin sikkerhedspolitik og derefter bedt medarbejderne om at genstarte deres Windows-maskiner.

CA udsendte i går klokken 14 en ny sikkerhedsopdatering, der rullede problemerne tilbage fra før virus-kaoset indtraf, men der kan stadig godt være efterdønninger for KMD-medarbejderne efter miseren.

"Det er helt afhængigt af, om de har fået ødelagt en fil ved at få den omdøbt. I så fald har de skulle have den gendannet, og det er da et irritationsmoment," siger Torsten Friis, der bevarer roen selv om mange af KMD's maskiner har været inficeret med de falske virus-alarmer.

"Det er ærgerligt, at der er blevet udsendt en forkert opdatering, men man må erkende, at det kan ske. Alternativet er ikke at have et antivirusprogram - og det er indlysende langt, langt værre. Der kan også opstå en fejl på en bils styretøj - det må man så reparere. CA reagerede helt professionelt - som forventet, forklarer han til Computerworld.

Sidder klar ved telefonerne

Hos CA er der røde ører, over den forkert udsendte anti-malware til sine CA Threat Manager-kunder.

Selskabet understreger, at dets privatkunder ikke er berørt over fejlopdateringen. Samtidig har CA udgivet et værktøj til at få styr på de filer, der ved en fejl er havnet i karantæne.

Kunder kan kontakte CA-supporten eller væbne sig med lidt tålmodighed, før det bliver uploadet til nettet.

"CA arbejder meget hårdt på at løse de problemer og assistere de kunder, som er blevet berørt samt finde årsagen til fejlopdateringen," lyder det i en officiel meddelelse fra CA, som selskabets direktør i Danmark, Henrik Nilsson, har sendt til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere