Artikel top billede

Helge Sander har sparet dansk erhvervsliv for 90 millioner kroner ifølge en undersøgelse fra Rambøll Management

Sander og analytiker strides om million-besparelser

Det er et magert resultat, at Videnskabsministeriet efter otte års kamp har sparet det danske erhvervsliv for blot 90 millioner kroner via it-løsninger, mener analytiker. Vel er det ej, mener Helge Sander.

Videnskabsministeriet har ifølge en ny undersøgelse fra Rambøll Management lettet administrationsbyrden for dansk erhvervsliv med 90 millioner kroner.

En af de største lempelser kommer fra en ændring om teleselskabernes forpligtelser ved håndtering af kundedata, som sparer virksomhederne for godt 66 millioner kroner. Derudover har initiativet NemHandel sparet 13 millioner kroner for virksomhederne, hedder det i rapporten.

Men besparelserne er en dråbe i havet, mener teleanalytiker John Strand, Strand Consult, der ikke mener, at Videnskabsministeriet har været til stor gavn for dansk erhvervsliv.

Giver stof til eftertanke

"Nu har ministeriet kæmpet i otte år, og resultatet er, at man har lettet det danske erhvervsliv for 90 millioner kroner. Det giver stof til eftertanke, når man samtidig tænker på, hvad teleselskaberne stadig betaler i nummerafgift, og hvad de skal til at betale for de nye mobillicenser," siger John Strand.

Han mener, at Helge Sanders "manglende fokus" på telebranchen har kostet dansk erhvervsliv "milliarder af kroner."

"Så kan det godt være, at han har sparet den for 66 millioner kroner, men det er peanuts, når man ser på, hvor store udgifter telebranchen ellers har i forhold til det offentlige," mener John Strand.

Helge Sander er tilfreds

Men der er ikke noget af komme efter, mener Helge Sander selv.

For dansk erhvervsliv har endnu ikke set de samlede besparelser, som der kan komme ud af NemHandel-initiativet.

Helge Sander skønner, at NemHandel-initiativet vil kunne spare dansk erhvervsliv for op til 4,4 milliarder kroner i fremtiden.

"Jeg er tilfreds med resultatet, der viser, at der er sket en lempelse for erhvervslivet for administrative omkostninger på godt 90 millioner kroner. Udover disse reguleringsbesparelser, står Videnskabsministeriet bag NemHandel-initiativet, der skønnes at kunne spare dansk erhvervsliv op til 4,4 milliarder kroner årligt for fremtiden," siger Helge Sander til Computerworld.

Samtidig er Videnskabsministeriet opmærksom på, at der ikke slækkes for meget i kravene til teleindustrien.

"Ved ændringer i reguleringen skal besparelserne afvejes over for andre hensyn. Det er vigtigt, at de ændringer, der medfører administrative lettelser, for eksempel ikke underminerer forbrugernes retsstilling," siger Helge Sander.

Videnskabsministeriet er nummer tre på listen

Faldet i reguleringsomkostninger for erhvervslivet er faldet med over en fjerdedel siden videnskabsminister Helge Sander trådte til i november 2001.

Dermed placerer Videnskabsministeriet sig blandt de tre ministerier, der har lettet administrationsbyrden for dansk erhvervsliv mest. Ifølge undersøgelsen, er det kun Finansministeriet og Undervisningsministeriet, som har lettet byrden mere for dansk erhvervsliv.

"Det er blandt andet vores indsats for e-handel og fakturering over internettet, som giver lempelser for virksomhederne. Disse besparelser styrker samtidig virksomhedernes effektive udnyttelse af deres it-systemer," skriver Helge Sander i Videnskabsministeriets pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere