Artikel top billede

It-giganter klarer sig bedre end forventet

IBM, Google og Intel har alle fremlagt regnskab i denne uge. Indtil videre er analytikere glade for tallene.

Krisen er om end ikke stoppet så afdæmpet, mener flere analytikere ud fra den seneste uges udmeldinger og kvartalsregnskaber fra flere store it-virksomheder.

IBM, Google og Intel fremlagde i denne uge alle kvartalsregnskab, og analytikerne er positivt overraskede over dem alle.

"Det værste ser ud til at være overstået og det er generelt gået lidt bedre end frygtet. Jeg synes, det virker som om, at økonomernes udtalelser om, at det værste er ovestået holder stik. Det er disse lyspunkter, der nu dukker frem, og regnskaberne afspejler dette," siger Anders Elbak, research manager i it-markedsanalysehuset IDC.

Danske Bank mener, at det kommer til at gå bedre

I sidste uge var Danske Bank også ude og fortælle, at krisen var ved at ebbe ud.

"De økonomiske nøgletal er begyndt at bedres, efter de har været i noget nær frit fald. Vi ved ikke med sikkerhed, hvornår krisen slutter, men vores bud er, at den økonomiske nedtur sluttede med udgangen af 2. kvartal 2009. Men det er jo ikke det samme som, at den økonomiske krise er ovre. Den vil være hos os i lang tid," lød det fra cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian, i en prognose fra Danske Bank den 8. juli.

Slår analytikernes forventninger

IBM havde i andet kvartal en stigning i deres nettoindtjening på 12 procent, så der i dette kvartal var en netto indtjening på 3,1 milliarder dollar eller 16,3 milliarder kroner i forhold til sidste år. Hele omsætningen er dog faldet med 13 procent, så der i dette kvartal var en omsætning på 23,3 milliarder dollar eller 122,8 milliarder kroner.

Samtidig øgede IBM sine egne forventninger til resten af året, hvor de forventede, at hver IBM-aktie vil tjene 9,7 dollar sammenlignet med 9,2 dollar før fremlæggelsen af kvartalsregnskabet. IBM-aktien sluttede i går på 110,64 dollar, en stigning på 3,19 procent, ved børsen i New York.

Google havde i deres kvartalsregnskab en stigning i deres omsætning på tre procent fra 5,37 milliarder dollar (28,3 milliarder kroner red.) til 5,52 milliarder dollar (29,1 milliarder kroner red.)

Intel havde en stigning i deres omsætning i forhold til første kvartal 2009 på 12 procent. I det seneste kvartal har Intel en omsætning på 8 milliarder dollar (42,2 milliarder kroner red.). Analytikere på Wall Street forventede, at omsætning kun ville have været på 7,8 milliarder dollar.

Lyspunkterne viser vending i it-investeringer

Noget kunne altså tyde på, at finanskrisen er stoppet op.

Også Dell meldte ud i denne uge, at faldet i salget af deres produkter var stabiliseret og forventede en fremgang i forhold til første kvartal, når de fremlægger kvartalsregnskab i slutningen af måneden. Research Manager i IDC, Anders Elbak, mener, at lyspunkterne i disse kvartalsregnskaber også bliver afspejlet i it-firmaernes ledelsesforventninger.

"Forudsat at der ikke kommer noget overraskende tilbageslag, så er vi på rette vej, og det begynder at se bedre ud for it-investeringerne med disse lyspunkter i kvartalsregnskaberne," siger Anders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere