Det er ikke Facebook-stifter Mark Zuckerberg himself, der har skrevet under, men derudover kan Datatilsynet i Danmark glæde sig over endelig at have modtaget et brev fra verdens største sociale netværk, hvori selskabet forsøger at svare på de spørgsmål, som Datatilsynet stillede tidligere på året.
Datatilsynet sendte brevet til Facebook i starten af april efter en række henvendelser fra danske brugere af netværket.
Spørgsmålene til Facebook gik blandt andet på fremgangsmåden ved sletning af en profil, hvor flere danskere havde oplevet problemer med helt at fjerne uønskede profiler.
Et spørgsmål gik også på, hvilke personoplysninger Facebook deler med tredjeparter og hvilke oplysninger, der videregives til tredjeparter, når man bruger applikationer på Facebook.
Endelig ville Datatilsynet gerne vide mere om Facebooks praksis omkring overvågning og logning af brugernes handlinger samt have svar på, hvordan Facebook forholder sig til reglerne i den danske persondatalov.
Kære Datatilsynet...
I det tre sider lange brev fra Facebook, der er underskrevet af Chris Kelly, Cheif Privacy Officer, gives der svar på de fleste af Datatilsynets spørgsmål.
"Vi noterer, at Facebook og det danske Datatilsyn har det fælles mål at sikre brugere et sikkert og privacy-beskyttet online-miljø," lyder det indledningsvis fra Facebook.
Herefter henvises der til Facebooks nærmere vilkår og retningslinjer på facebook.com/policy.php
Som svar på spørgsmålet om sletning af profiler skriver Facebook, at brugerne enten kan deaktivere eller slette en profil helt, hvis de ønsker det.
"Folk, der ved, at de ikke længere ønsker at bruge Facebook, kan slette deres konto via den formular, vi har på vores Hjælp-side. Sletter du din konto, fjernes person-identificerbare data som navn, fødselsdagsdato og kontaktinformation fra vores servere. Det betyder, at kontoen ikke kan genaktiveres eller genskabes," skriver Chris Kelly.
Der står desuden, at det må skyldes en browserfejl eller lignende, når flere danske brugere hævder, at de ikke har kunnet slette deres profil. Facebook undersøger nu nærmere, hvad fejlen konkret kan skyldes.
Det siger man "ja" til som bruger
Til spørgsmålet om, hvad man siger ja til, når man giver tredjeparts-applikationer adgang til sine Facebook-data, svarer selskabet, at det blandt andet drejer sig om dine interesser, billeder, videoer, grupper og events, mens der ikke gives adgang til dine kontakt-informationer.
Facebook tager også fat på spørgsmålet om, hvilket land selskabet hører under, når det kommer til data-lovgivning, og her er svaret kort og godt, at selskabet ikke er registreret i EU eller i Danmark.
"Vi indsamler informationer fra danske borgere til behandling i USA, og for at kunne gøre det, får vi brugernes samtykke gennem deres frivillige accept af sidens 'Statement of Rights and Responsibilities and Privacy Policy' (sidens vilkår, red.)," skriver Facebook i brevet til Datatilsynet.
"Som en side med over to millioner aktive danske brugere sætter vi pris på muligheden for at fortsætte dialogen med jer, og vi ser frem til det fremtidige samarbejde. Lad mig venligst vide, hvis I har yderligere spørgsmål," afsluttes brevet.
Datatilsynets kontorchef Lene Andersen oplyser til Computerworld, at man endnu ikke har nærlæst brevet fra Facebook, men at det vil ske i den nærmeste fremtid. Indtil da kan du selv læse Facebooks svar her.