Tirsdagens aviser om it

Byggeregister kan spare 17 milliarder kroner. Ledelsesvakuum kostede SAS Institute. 28 procent flere netbutikker - utilfredse med Postdanmark. Statens IT i bidder sparer 700 millioner kroner.

Byggeregister kan spare 17 milliarder kroner

Cowi udkommer i dag med en rapport om fordelene ved at lave ét register med alle informationer om landets bygninger. Besparelsen for samfundet vil årligt være på 17 milliarder kroner. Direktør i Erhvervs - og Byggestyrelsen Finn Lauritzen håber registret kan blive til virkelighed inden for de næste ti til 20 år. (Berlingske Tidende)

Ledelsesvakuum kostede SAS Institute

Da den administrerende direktør igennem 24 år, Mogens Weinreich, blev afskediget - og det samme salgsdirektøren - kunne det mærkes hos SAS Institute. Det erkender den nye direktør Bent Sørensen. Men et godt fjerde kvartal redder regnskabet for 2008, hvor omsætningen er steget små 50 millioner kroner. (Børsen)

28 procent flere netbutikker - utilfredse med PostDanmark

Ifølge PBS har 14.294 butikker lavet en aftale om at tage imod Dankort-betaling på nettet. Det er 28 procent flere end året før. Men flere butikker er utilfredse med PostDanmark. Inden PostDanmark fusionerer med det svenske postvæsen senere i år kan en netbutik berette, at den betaler syv millioner kroner mere i porto i Danmark for dets forsendelser end den ville have gjort i Sverige med samme antal forsendelser. (Børsen)

Statens It i bidder sparer 700 millioner kroner

Ved at vælge en mindre model for oprettelsen af Statens It med færre ministerier involveret i første omgang sparer staten 700 millioner kroner. Samtidig håber it-branchen, at det er første skridt mod en privatisering af statens it.(Børsen)

Slut med støtte til elektroniske regninger

Fra 1. juli kan små og mellemstore virksomheder ikke længere få støtte til at sende elektroniske regninger til det offentlige. Støtten udgjorde tidligere i alt 40 millioner kroner. Men nu er det altså slut med tilskud til at få scannet regninger ind. (Berlingske Tidende)

3 sælger nu også iPhone

Telias tidligere monopol på at sælge Apples iPhone er ikke bare brudt - det er bisat og begravet. Nu vil nemlig også 3 sælge iPhone. Det sker kort tid efter at Telenor begyndte at sælge telefonen i de omdøbte Sonofon-butikkerne.
(Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere