Artikel top billede

Ny platform gør Intels Atom hurtigere

Med den ny Atom-platform flytter chipsættet og Atom-processoren ind i en enkelt chip.

Computerworld News Service: Intel afslører yderligere detaljer om den næste generation af Atom-netbook-platformen, som vil give de lette lavprisbærbare forbedret systemydelse og endnu lavere strømforbrug.

Den ny Atom-platform med kodenavnet Pine Trail placerer chipsættet, som inkluderer grafik og memory controller, sammen med selve processoren i en enkelt chip, fortæller Intel i et telefonmøde. Færre chip vil føre til smallere design, bedre batterilevetid og lavere priser for netbooks.

Den ny platform vil også forbedre systemydelsen ved at fjerne flaskehalse, som Intel har kæmpet med i tidligere Atom-arkitekturer. Ved at integrere memory controlleren fjernes den hukommelses-latency, der påvirker de eksisterende Atom-arkitekturer, hvilket i sidste ende bør give hurtigere netbooks.

At integrere grafikken med processoren bør også give hurtigere adgang til grafikberegningerne. Intel holdt dog igen med kommentarerne om, præcis hvilken slags grafisk kapacitet den ny Atom-platform vil få. Yderligere detaljer vil blive afsløret ved handelsmessen Computex, der afholdes senere på måneden i Taiwan.

Flere end 300 netbook- og nettop-design

I Intels nuværende netbook-arkitektur er grafikken og hukommelsesstyringen på et separat chipsæt. Men da brugere af netbooks kræver bedre grafikydelse, er chipsættet blevet kritiseret for dens begrænsede grafiske kapacitet sammenlignet med Nvidias Ion-platform, som samler Atom-processoren og en GeForce-grafikprocessor for at kunne levere fuld 1080p-kvalitet.

Pine Trail-platformen er planlagt til at blive frigivet til pc-producenterne i andet halvår 2009. Det er muligt, at der vil blive offentliggjort produkter baseret på den ny platform ved Computex, men den faktiske dato, hvor disse eventuelle produkter vil komme i salg, vil afhænge af pc-producenten, fortæller Noury Al-Khaledy, som er general manager of netbooks and nettops hos Intel.

Den ny Atom-platform bør også gøre det lettere at designe produkter samt reducere produktions-omkostningerne for pc-producenterne.

Netbooks er lette lavprisbærbare, der typisk karakteriseres ved at have små skærme og begrænset grafisk formåen. Disse bærbare er designede til grundlæggende internetbrug og til basale skriveprogrammer. Salget af netbooks syvdobledes i første kvartal 2009 og nåede op på omkring 4,5 millioner, og dette antal forventes ifølge IDC at stige til 22 millioner sidst på året.

"Vi kan ikke være mere tilfredse med det momentum, som vi har etableret med denne kategori," siger Al-Khaledy. Intel har med Atom-chippen flere end 300 netbook- og nettop-design ude hos producenterne. Nettops er små lavpris-desktopcomputere på størrelse med en tyk bog.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere