Artikel top billede

Microsoft sælger obligationer for milliarder

Microsoft udsteder virksomheds-obligationer for knap 21 milliarder kroner. Måske skal pengene finansiere opkøb.

Microsoft vil for første gang i selskabets mangeårige historie øge sin kapital ved at udstede og sælge virksomheds-obligationer.

Det betyder, at Microsoft gældsætter sig til køberne af obligationerne, der får en løbetid på henholdsvis fem, 10 og 30 år.

Ifølge en meddelelse til det amerikanske finanstilsyn, SEC, sigter Microsoft med udstedelsen efter at rejse 20,6 milliarder kroner - 3,75 milliarder dollar.

Microsoft mangler ikke just penge til den daglige drift, og det har rejst spekulationer om, at Microsoft kan være på vej med nye opkøbs-forsøg. Spekulationerne går blandt i retning af tyske SAP samt dele af Yahoo.

Ifølge Microsoft skal kapitalen anvendes til "overordnede selskabs-formål, der kan inkludere finansiering af […] kapital-udvidelse, tilbagekøb af aktier samt opkøb," lyder det fra Microsoft i en udsendt meddelelse.

Ifølge Bloomberg er investorerne på Wall Street ovenud begejstrede for Microsoft-obligationerne, som der står til at blive rift om.

Microsoft regnes for et særdeles solidt selskab med en lys fremtid, hvilket ikke mindst appellerer til pensions- og forsikrings-selskaber, der investerer på den lange bane.

"Alle vil være med," lyder vurderingen fra analytiker Mike Kastner til Bloomberg.

Bloomberg vurderer, at Microsoft mest sandsynligt vil anvende kapitalen til tilbagekøb af aktier - en ting, der da også blev besluttet for omkring et halvt år siden.

Det skyldes, at Microsofts aktiekurs er droppet omkring 30 procent over det seneste år, mens et stort tilbagekøb af aktier kan være med til at holde hånden under aktiekursen i den kommende tid.

Stor opsparing

Microsoft har i mange år haft en konservativ kapital-struktur med stor kontant opsparing og minimal gæld.

Det er ikke en usædvanlig kapital-struktur i it-industrien, hvor selskaberne ofte foretrækker at have kapital på kistebunden til at kunne investere hurtigt i nye markeder, ligesom kontanterne skal tjene som en slags forsikring, hvis de omskiftelige teknologiske bølger skulle vende.

Microsoft har dog i flere omgange i de senere år udbetalt dividende til aktionærerne for at tage toppen af den meget store opsparing, som selskabet har genereret.

Sammen med Apple regnes Microsoft for at være det it-selskab, der har den største kontante kapital på kistebunden. Begge selskaber havde i marts en samlet opsparing på 137 milliarder kroner i kontanter og kortsigtede investeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere