Artikel top billede

Foto: Michael Altschul/Visuel-Medie.

Frank Rasmussen ved hvad danskerne vil have

ComputerViews: Frank Rasmussen ved, hvad du vil have. Netop evnen til at få gjort kunde-basen tyk og fed på rekordtid er grundlaget for hans nu tre frasalg i mange millioner kroners-klassen.

ComputerViews: For tredje gang scorer Frank Rasmussen kassen på at få en god idé med massevis af kunde-appeal, handle på den og dernæst få den afhændet i en fart til et af de velhavende teleselskaber, der hungrer efter flere kunder.

Hans hemmelighed er et blik for de ting, der kan trække kunderne til. Og så en helt usentimental indstilling til sin forretning, der gør, at han ikke har det mindste imod at sælge sine opfindelser så snart, der kommer en åbning.

I modsætning til mange andre iværksættere - der arbejder så længe på ét projekt, at de knytter sig følelsesmæssigt til ideen, som fylder hele deres liv - har Frank Rasmussen masser af ideer. Han ved, at der kommer flere projekter, flere firmaer og flere frasalg til højestbydende.

Selv begrunder han sit blik for at skabe publikums-baskere med sine egne behov.

"Jeg tager udgangspunkt i mig selv. Hvis jeg mangler noget på markedet, er der sikkert også andre, som også har behov for det," har han tidligere sagt til Computerworld.

Der er med andre ord tale om en ganske uvidenskabelig metode, der ikke desto mindre har vist sig at være en guldrandet opskrift for Frank Rasmussen, der som søn af en skibs-elektriker og en sygehjælper ikke smykker sig med flotte uddannelsesmæssige meritter, men til gengæld har upåklagelig forretningsmæssig tæft.

Således vurderer analytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets, at Frank Rasmussen ganske enkelt har spillet Telenor ud med truslen om, at han ville flytte BiBob-kunderne til et andet netværk.

Interessant er det, at BiBob aldrig har tjent penge på driften. Selskabet tabte i dets første halve leveår knap 20 millioner kroner.

Bedre blev det ikke efter første hele leveår, idet BiBob kom ud af regnskabsåret 2006-2007 med et underskud på 3,6 millioner kroner, mens regnskabsåret 2007-2008 endte med et underskud på 23,6 millioner kroner.

Alt i alt har BiBob altså tabt 47,2 millioner kroner siden lanceringen i 2007.

Masser af kunder

Frank Rasmussens jubel-ridt som iværksætter blev grundlagt i 1992 med etableringen af internetudbyderen Image Scandinavia, som det daværende World Online købte i 1999 for en ikke-offentliggjort sum på et angiveligt stort to-cifret millionbeløb. World Online blev senere solgt til Tiscali.

Hurtigt efter salget af Image Scandinavia kom i 2000 etableringen af lavpris-teleselskabet Telmore, der revolutionerede det danske mobilmarked med sit enkle koncept med meget lave priser uden dikkedarer.

Selskabet fik på rekordtid en halv million kunder og var 2004 blevet så stor en trussel mod TDC, at selskabet købte det for angiveligt 400 millioner kroner.

Det førte til en af Frank Rasmussens eneste fiaskoer. Han blev nemlig ansat af TDC og britiske EasyGroup til at etablere et internationale discount-selskab, EasyMobile. Men uden held.

Gadedrengen Frank Rasmussen - der ville tage hurtige beslutninger - passede ikke særlig godt sammen med det strømlinede TDC og selskabets mere traditionelle forretningsgange.

Det førte Frank Rasmussen videre til BiBob, der blev grundlagt, da hans konkurrence-klausul efter Telmore-salget udløb. Som med Telmore så han igen muligheder i at appelere til danskerne med et overskueligt koncept. Markedet var blevet 'for pludret', som han sagde.

Dr. Chu

Gennem det meste af sin iværksætter-karriere har Frank Rasmussen kørt parløb med den taiwanske finansmand Shun I-Chu - 'dr. Chu' - der står bag netværksudstyrs-producenten Zyxel.

Oprindeligt blev Image Scandinavia oprettet i tilknytning til import af udstyr fra netop Zyxel, og Frank Rasmussen har siden nydt en stor stjerne hos dr. Chu, der har været medejer af både Image Scandinavia, Telmore og BiBob.

Han har hele tiden haft blik for Frank Rasmussens unikke evne til at banke volumen og kundedata-basen op på rekord-tid og dernæst høste den størst mulige gevinst.

Frank Rasmussen siger selv, at han allerede er i gang med det næste projektet. Men mon ikke, at offentligheden snart vil høre om nye planer og nye ideer fra gadedrengen Rasmussen?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere