Artikel top billede

KMD's adminstrerende direktør Lars Monrad-Gylling ser ikke Kombit som en konkurrent. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

KMD-boss omfavner nyt kommunalt it-selskab

KMD's adminstrerende direktør Lars Monrad-Gylling ser mere kommunernes nye it-selskab, Kombit, som en partner end som en konkurrent.

600 millioner kroner i statskapital og en ejerkreds bestående af næsten alle landets kommuner møder blot en knusende ro fra KMD's administrerende direktør Lars Monrad-Gylling.

Han anser ikke kommunernes nye it-selskab, Kombit, som en konkurrent eller trussel.

"Ideen med Kombit, som jeg ser det, er, at der bliver tale om kommunernes it-governance-funktion," siger direktøren.

Lars Monrad-Gylling forklarer, at da kommunerne solgte KMD, der de facto var den største leverandør i kommunesegmentet, så mistede man også den tidligere it-goverance-enhed.

"I en eller anden udstrækning har vi været garant for standardisering med mere, som kommunerne har kunne varetage via ejerskabet af KMD," siger han.

Usikker fremtid

Den administrerende direktør understreger, at det er en meget ny ting, derfor er alle nysgerrige om hvordan det udvikler sig.

"Mange er nok spændt på, hvad det skal føre til. Men ifølge programerklæringerne er det ikke søsat som et it-selskab," siger han direkte adspurgt, om han anser Kombit som en konkurrent.

Men ideen med KMD var vel nogenlunde den samme som med Kombit, men hvor KMD udviklede sig til et privatforetagende og selskab?

"Ja. Det er klart, at der bliver nogle spændende brudfalder, når vi kigger ned af banen. Det er bare lidt svært at se hvad der sker på to eller tre års horisont med syv forskellige projekter. Så det har jeg svært ved at mene en masse om på forhånd," siger han.

Heller ikke det faktum, at Kombit kommer til at eje kildekoderne med mere, der bliver udviklet eksternt til kommunernes fælles projekter bekymrer KMD-chefen.

"Laver vi noget til en kunde alene, så er kildekoden også deres. Sådan er det," siger Lars Monrad -Gylling.

Tæt samarbejde

I stedet for konkurrent ser direktøren Kombit som en samarbejdspartner.

"Det er en rigtig interessant samarbejdspartner for os, hvor vi i forvejen har et tæt samarbejde med KL på flere områder. Og på nogle områder har vi også et kunde-leverandør forhold til Kombit," siger han.

Han forklarer, at sådan et forhold har KMD og Kombit sådan set allerede, da kommunernes fælles BRR-system er lagt over i Kombit.

"Her er vi er leverandør og de er indkøber af systemet," siger Lars Monrad-Gylling.

Samarbejdet med Kombit bliver da heller ikke en helt fremmed oplevelse for Lars Monrad-Gylling, da næsten hele den gamle bestyrelse bestående af kommunalpolitikere fra KMD er flyttet over i Kombits bestyrelse.

"Jeg har truffet dem før," siger KMD-direktøren med et grin.

Og alene via transitionsaftalen i forbindelse med salget af KMD er selskabet blevet knyttet til Kombit.

Udover en række betingelse omkring prisgaranti på systemer til blandt andet det sociale område, så har kommunerne fortsat snor i, hvad der skal udvikles på fremadrettet.

Det ligger i en klippekortsordning, hvor Kombit har krav på 20.000 konsulenttimer om året fra KMD.

"Vi har fået lidt håndjern på med hensyn til pris og kvalitet og med i det klippekortsordningen, hvor kommunerne har indflydelse på, hvad der skal udvikles fremadrettet," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere