De domæner, der indtil december sidste år udgjorde IT Factorys facade på nettet, er blevet solgt for et ukendt beløb.
Det oplyser Boris Frederiksen, som er kurator af boet efter IT Factory.
Han kan ikke oplyse, hvad salget af de nu spektakulære hjemmesideadresser har indbragt, men fortæller, at de er blevet solgt sammen med den software, som firmaet var i færd med at udvikle.
"Det er en del af en samlet pakke. Domænerne er ikke særskilt prissat. Men den samlede pris, som vi har fået for softwarerettighederne og domænerne, har vi vurderet som værende attraktivt," siger Boris Frederiksen.
Dermed er domænerne fra den skandaleomsuste virksomhed nu ejet af den samme tyske køber, som nu ejer den software, der formodentlig var det eneste reelle aktiv i den konkursramte virksomhed, der var platform for en af danmarkshistoriens største svindelsager.
Mens websiderne helt frem til december gav IT Factory en digital pendant til luksus-slottet på Jægersborg Alle i det fashionable Hellerup, blev domænerne fra den ene dag til den anden opslagstavle for beskeden om den spektakulære konkurs.
Ifølge kurator Bo Frederiksen er der i visse tilfælde tale om, at domæner i et konkursbo kan rumme en pæn værdi, mens domæner i andre tilfælde må karakteriseres som værdiløse.
"Vi har haft en forventning om, at de har haft en værdi. I den givne situation var det måske sværere at værdifastsætte lige præcis domænerne i IT Factory, baseret på usikkerheden om, hvorvidt der har været en reel aktivitet i selskabet," siger Boris Frederiksen.
Det er uvist, hvad det tyske selskab vil bruge IT Factory-domænerne til, men en mulighed er at sælge dem videre til andre interesserede.
Værdisætning kan variere meget
Ifølge direktør hos firmaet Netsite, Christian Reupke, kan interesserede købere af domæner skrive sig op på venteliste hos DK Hostmaster.
"Der er allerede nogen, der håber, at de kan overtage domænerne itfactory.dk og it-factory.dk i tilfælde af, at de ikke bliver fornyet eller solgt af kurator", forklarer Christian Reupke i en pressemeddelelse.
Boris Frederiksens erfaring er, at værdisætningen af konkurs-domæner går fra den ene yderlighed til sen anden.
"Min erfaring er, at vi nogle gange kan sælge domænenavnene for et beløb, mens at der andre gange ingen købsinteresse er, " siger Boris Frederiksen.
Det er ikke blot software og domæner fra IT Factory, som er sat til salg. Hos online auktionshuset lauritz.com er det muligt at byde på inventar fra it-paladset på Jægersborg Allé.
Det tyske firma, som nu ejer både software og domæner, har ansat den tidligere udviklingsdirektør fra IT Factory Carsten Sjørup som vicedirektør.