Lommecomputere bliver hurtigere

De første lommecomputere med en 520 MHz XScale-processor fra Intel er dukket op på CeBIT-messen. Processoren med kodenavnet Bulverde er ellers ikke lanceret officielt endnu.

Indhold

På CeBIT-messen har taiwanske Asus demonstreret den hidtil hurtigste lommecomputer. Den hedder MyPal A730, og hjernen i den lille computer er en Intel XScale-processor med en clockfrekvens på 520 megahertz.

Asus MyPal A730 bruger et styresystem fra Microsoft, og computeren er udstyret med en 3,7 tommer LCD-skærm, et 1,3 megapixel kamera og integreret 802.11b trådløst netværk og Bluetooth.

Lommecomputeren vejer 190 gram, måler 7,3 x 11,3 x 1,7 centimeter og kommer på markedet til juni. Prisen kendes endnu ikke.

Den hurtige processor er ikke lanceret officielt endnu, men der er tale om en ARM-baseret Intel XScale med kodenavnet Bulverde. Processoren understøtter Wireless MMX instruktioner, der kan forbedre ydelsen i applikationer som spil, streamet MPEG-4-video, kryptering og talegenkendelse.

Bulverde byder på strømstyringsteknologien Wireless SpeedStep, og det skulle betyde en strømbesparelse på op til 50 procent i håndholdte, trådløse enheder. En teknologi kaldet Quick Capture gør Bulverde bedre til at sende, modtage og fremvise billeder og videoklip.

Clockfrekvensen på 520 megahertz er dog ikke rekord for processorer til lommecomputere. Sidste år lancerede Samsung en ARM-baseret chip kaldet S3C2440, og den har en frekvenser på op til 533 megahertz. Der er endnu ikke dukket lommecomputer op, der benytter denne processor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere