USB bliver trådløs

Til næste år kan vi overføre data over kortere afstande med en hastighed på 480 megabit i sekundet uden brug af kabler. Wireless USB er på vej.

Indhold

San Francisco: Vi kan snart vinke farvel til USB-kablerne. En række af it-industriens største firmaer har besluttet sig for at gøre USB trådløs, så man slipper for datakablerne, når man skal fylde sin MP3-afspiller, synkronisere sin lommecomputer eller overføre data fra eksterne dvd-drev eller harddiske.

Wireless USB minder om Bluetooth, men vil være mere brugervenlig og langt hurtigere. På udvikler­konferencen Intel Developer Forum, blev teknologien demonstreret. Her blev live video sendt fra en pc til en anden, der stod et par meter væk.

Radiosenderne og -modtagerne var dog ikke bygget ind i pc'erne, for Wireless USB er endnu så nyt, at der ikke er fremstillet mikrochips, der kan klare opgaven. I stedet var den nødvendige hardware pakket ind i et par ret store, grå kasser.

Wireless USB er baseret på teknologien UWB, Ultra-Wideband, hvor data sendes som radiobølger over et meget stort frekvensområde. Der anvendes frekvenser fra 3,1 til 10,6 gigahertz.

Hastigheden for dataoverførsel kan komme op på 480 megabit i sekundet, altså lige så meget som i et USB 2.0-kabel.

Hvis afstanden mellem enhederne kommer over et par meter, falder hastigheden til omkring 200 megabit i sekundet, og på mellem 5 og 11 meters afstand må man nøjes med en hastighed for dataoverførsel på 110 megabit i sekundet. Men det er jo også en sjat.

Interesseorganisationen Wireless USB Promoter Group, der vil udvikle og udbrede teknologien, består indtil videre af Intel, HP, Microsoft, NEC, Philips, Samsung og Agere Systems. Gruppen regner med, at de endelige specifikationer for Wireless USB vil være klar ved årets slutning.

I løbet af 2005 vil de første produkter med trådløs USB komme på gaden. Det kræver dog, at myndighederne godkender brugen af UWB, hvilket de endnu ikke har gjort i Europa eller i Asien. Kun amerikanerne har godkendelsen på plads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere