Artikel top billede

VMwares sikkerhedschef rykker videre til OpenDNS

Chefen for VMwares sikkerhedsteam har forladt virksomheden for at slutte sig til OpenDNS i en topstilling.

Computerworld News Service: Chefen for VMwares sikkerhedsteam, Nand Mulchandani, har forladt virksomheden for at slutte sig til OpenDNS.

Nand Mulchandani overtog stillingen som administrerende direktør for DNS-serviceudbyderen 5. november og erstattede dermed grundlægger David Ulevitch, der fortsætter som teknisk direktør, CTO, i virksomheden.

Nand Mulchandani er den seneste i rækken af VMware-direktører, der stikker af til andre virksomheder efter, at medstifter og daværende topchef, Diane Green, fik sparket i juli i år.

I september sagde en anden af virksomhedens medstiftere op, nemlig udviklingschef Mendel Rosenblum.

Richard Sarwal, der stod i spidsen for virksomhedens forskningsafdeling afleverede sin opsigelse omkring samme tidspunkt.

Nand Mulchandani siger, at Diane Greens fyring ikke har noget at gøre med hans beslutning om at tage imod stillingen hos OpenDNS.

"Det er bare en mulighed, der er for god til at sige nej til," sagde han i et interview torsdag.

Nand Mulchandani har kun arbejdet i VMware i lidt over et år, da softwareleverandøren opkøbte hans sikkerhedsfirma Determina.

Som VMwares sikkerhedschef har han været ansvarlig for virksomhedens sikkerhedsstrategi, der blev betragtet som kritisk for virksomhedens fremtidige succes.

Som administrerende direktør for OpenDNS har Nand Mulchandani planer om at udvide virksomhedens forbrugerforretning, men vil også udvide OpenDNS' forretningsområde til virksomheder.

OpenDNS' tjenester kan bruges til at hjælpe filialdirektører eller distancearbejdere eller til at fungere som backup-DNS-systemer i virksomheder, siger han.

"Vi mener ikke, at vores job bliver at erstatte DNS i virksomheder, men vi tror på, at der er mulighed for at kombinere disse on-premise- eller in-cloud-tjenester," siger han.

Fri adgang til DNS-serverne

OpenDNS gør sine DNS-servere frit tilgængelige for andre computere på internettet og giver dem dermed en mulighed for at konvertere domænenavne som amazon.com til de numeriske IP-adresser, som computere bruger til at finde hinanden på internettet.

Internet-tjenesteudbydere leverer typisk DNS-tjenester til deres kunder, men OpenDNS har også tiltrukket kunder ved at love hurtigere opslag og ved at tilføje nye funktioner, som giver brugerne mulighed for at blokere farlige eller upassende servere, så de ikke når deres netværk.

OpenDNS tjener sine penge på at tilbyde søgebaserede annoncer til brugere af virksomhedens tjenester og håndterer nu mellem otte og ni milliarder DNS-opslag om dagen.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere