Artikel top billede

Domstol: Palin skal gemme alle sine e-mails

Sarah Palin skal fremover gemme alle de e-mails, der har relation til hendes arbejde - også selv om de ligger på en privat mailkonto.

Computerworld News Service: En dommer i Alaska har beordret den republikanske vicepræsidentkandidat Sarah Palin og andre i hendes administration til at gemme e-mails på deres personlige e-mailkonti, der har relation til statsadministrationen, skriver en avis fra Alaskas hovedstad, Anchorage, i weekenden.

Kendelsen indbefatter Palins Yahoo Mail-konto, som blev hacket i sidste måned.

Ifølge retsdokumenter gav dommer ved Anchorage Distriktsdomstol Craig denne kendelse i fredags som en del af et søgsmål rejst af tidligere statsmedarbejder og aktivist Andree McLeod tidligere på måneden.

McLeod har sagsøgt både Palin og guvernørens kontor for at fremtvinge bevarelsen af personlige e-mails.

Studerende i kikkerten

Palins e-mails har været i fokus, siden en hacker ulovligt skaffede sig adgang til hendes Yahoo Mail-konto for fire uger siden og offentliggjorde nogle af hendes e-mails på internettet.

I sidste uge blev David Kernell, college-studerende fra Tennessee og søn af et demokratisk medlem af kongressen, der repræsenterer staten Alaska, tiltalt af en såkaldt føderal storjury for at have nulstillet kodeordet til Palins e-mailkonto "gov.palin@yahoo.com" for derefter at have taget adgang til kontoens e-mails.

Det er en ting, der tidligere af eksperter er beskrevet som nemt, og du kan læse, hvordan man gør her.

20-årige Kernell erklærede sig uskyldig i denne ene anklage sidste onsdag.

Palins kontor er nu nødt til at bevare alle e-mails til og fra hendes eller andre ansattes personlige e-mailkonti med effekt fra 4. december 2006, "hvis indhold på nogen måde har relation til håndteringen af officielle opgaver for staten Alaska," rapporterede avisen Anchorage Daily News i fredags.

Meget udbredt

Problemet med at sammenblande personlige e-mailkonti med officielle konti fra en arbejdsplads er meget udbredt, siger Adam O'Donnell, direktør for fremkommende teknologier hos sikkerhedsleverandøren Cloudmark.

"Jeg tror, at dette er ekstremt almindeligt, og at det samtidig er noget, som CIO'er ikke gider tænke over," siger O'Donnell i et interview udført over instant message.

"De fleste vil skælde de ansatte ud for at sende virksomhedsmail fra personlige e-mailkonti, men der er ikke så meget, de kan gøre ved det."

O'Donnell angiver adskillige risici forbundet ved at sammenblande personlige og professionelle e-mailkonti, der i nogle tilfælde kan udgøre lovovertrædelser.

"Hvis en organisation er tæt reguleret såsom et finansselskab, så udgør brugen af personlige e-mailkonti til virksomhedskommunikation et brud på regler såsom i Sarbanes-Oxley-lovgivningen," påpeger han.

"Og personlige konti er muligvis heller ikke så sikre som virksomheders egne e-mailkonti," fortsætter O'Donnell.

"En hacker, som ønsker at indsamle forretningskritisk information om en virksomhed, kan angribe en topchefs personlige e-mailkonto før et eventuelt angreb på virksomhedskonti."

Privat-mail til officielle opgaver

Tidligere i år opdagede McLeod, at Palin rutinemæssigt benyttede sig af en personlig e-mailkonto til officielle opgaver, efter hun havde spurgt Palins medhjælpere om kopier af nogle e-mails.

Palins brug af en personlig e-mailkonto, specifikt en Yahoo Mail-konto, kom i nyhederne og blev beskrevet i en besked efterladt af hackeren, som identificerede sig selv som "rubico" på et offentligt forum 17. september.

"I de sidste par dage er der fremkommet nyheder om, at Palin bruger en Yahoo Mail-konto, det var i nyhederne og den slags," skrev rubico på forummet, som er en del af websitet 4chan.org.

Storjuryens tiltale fra i sidste uge hævder, at det er Kernell, der er rubico.

Ifølge Anchorage Daily News vil e-mails, der vedkommer sagen, fra Palins personlige e-mailkonto og fra personlige e-mailkonti tilhørende andre fra guvernørens kontor blive flyttet til det statslige e-mailsystem.

"Det vil sikkert kræve lidt arbejde for en administrator i begge ender af sagen," siger O'Donnell. "Det er ikke umuligt, men det vil tage mellem et par timer og et par dage."

McLeod har bedt Palin om at offentliggøre flere end 1.100 e-mails, som guvernøren har tilbageholdt fra en anmodning om offentliggørelse af statslige dokumenter.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere