Artikel top billede

Billeder kan stjæle din Facebook-profil

Ved at kombinere en billedfil med Java har udviklere fundet en metode til at stjæle brugeroplysninger fra populære websider som Facebook, hvor brugerne uploader billeder.

Computerworld News Service: På Black Hat-sikkerhedskonferencen i Las Vegas i denne uge vil udviklere fra blandt andet Ernst & Youngs Advanced Security Center og NGS Software fremvise et stykke software, der potentielt kan stjæle online-brugerdata fra populære websider som Facebook, eBay og Google.

Software-angrebet er baseret på en ny type af hybrid-fil, der minder om forskellige ting i forskellige programmer. Ved at lægge disse filer ud på websider, der lader brugerne uploade egne billeder, kan man omgå sikkerhedssystemerne og overtage brugernes konti på disse sider.

"Vi har været i stand til at udvikle en Java-applikation, der er et billede," siger John Heasman, vice president for research hos NGS Software.

Filtypen kaldes GIFAR, en sammentrækning af de to benyttede filtyper, GIF (graphics interchange format) og JAR (Java Archive).

På Black Hat-konferencen vil udviklerne vise, hvordan man kan lave en GIFAR-fil, et par nøgleelementer udelades dog så filtypen ikke kan bruges umiddelbart i et stort angreb.

For en web-server vil GIFAR-filen ligne en .gif-fil på en prik, men browserens Java virtual machine vil åbne den som JAR-fil og køre den som en applikation. Det giver angriberen en mulighed for at køre Java-kode i offerets browser, der behandler den skadelige applikation, som om den var skrevet af websidens udviklere.

Sådan foregår angrebet

Angrebet vil se sådan her ud: Hackeren laver en profil på en af de populære websider som for eksempel Facebook. Dernæst uploades en GIFAR som et billede på websiden.

Derefter vil offeret blive snydt til at besøge en skadelig webside, der kan give offerets browser besked om at åbne GIFAR-filen.

Når det er sket, kører den skadelig applikation i browseren, og hackeren har adgang til offerets Facebook-konto.

Den type angreb vil kunne lade sig gøre på enhver hjemmeside, der tillader brugerne at uploade billeder, og måske endda også på sider der bruges til at uploade "banking card photos" eller amazon.com, fortæller udviklerne.

Eftersom GIFAR-filen bliver åbnet af Java, kan de blive åbnet i mange forskellige typer browsere.

Der er dog et men. Offeret skal nemlig være logget ind på den webside, der hoster billedet, for at angrebet skal have nogen effekt.

"Angrebet vil virke bedst der, hvor du logger ind i en længere periode," siger John Heasman fra NGS Software.

Sådan undgås angrebet

Der er dog et par måder at modvirke GIFAR-angreb.

Websider kan forstærke deres filterværktøjer, så de kan spotte hybrid-filerne. Alternativt kan Sun stramme Java runtime-miljøet op for at forhindre GIFAR-angreb.

Udviklerne forventer da også, at Sun vil komme med en opdatering kort efter demonstrationen på Black Hat-konferencen.

Men udviklerne mener dog ikke, at en Java-opdatering vil lukke for lignende angreb, men derimod at problemet med skadeligt indhold placeret i web-applikationer vil bestå.

"Der vil være andre måder at gøre det på, med andre teknologier," siger GIFAR-udvikler Nathan McFeters fra Ernst & Youngs Advanced Security Center.

"På lang sigt vil web-applikationer komme til at tage kontrol over indholdet," siger han.

"Det er et web-applikationsspørgsmål. Java-angrebet, som vi bruger nu, er blot en måde."

Udviklerne kalder indlægget på Black Hat-konferencen for The Internet is Broken.

"I sidste ende vil browser-producenterne også blive nødt til at lave nogle fundamentale ændringer i deres software," siger Jeremiah Grossman, chief technology officer hos WhiteHat Security.

"Det er ikke internettet, der er noget galt med," siger han med henvisning til titlen på Black Hat-indlægget.

"Det er browser-sikkerheden, der er noget i vejen med. Browser-sikkerhed er i virkeligheden et oxymoron (stilistisk figur bestående af to modsatte begreber, for eksempel det hvide mørke, red.)."

Oversat af Thomas Jensen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere