Artikel top billede

Microsoft frigiver værktøjer mod SQL injection

Microsoft frigiver nu tre værktøjer, der skal være med til at gøre ASP og ASP.NET-applikationer mere modstandsdygtige over for SQL injection.

I en sikkerhedsbulletin, nævner Microsoft den stigende mængde SQL injection angreb som udnytter at brugerinput ikke bliver verificeret.

"Microsoft er klar over den nylige eskalering af angreb af denne type som er rettet mod Websites som anvender Microsoft ASP og ASP.NET teknologi, men ikke følger best practice for sikker Webapplikationsudvikling. Disse SQL injection angreb udnytter ikke specifikke software-sårbarheder, men rammer websites der ikke følger sikker kodepraksis for tilgang til og manipulation af data gemt i relationelle databaser," lyder det i sikkerhedsbulletinen.

God kodepraksis er at validere al brugerinput og sikre at SQL-statements ikke får lov at snige sig ind blandt brugerinput.

Hvis man er i tvivl om hvorvidt et websted nu også er sikret mod SQL injections, stiller Microsoft nu tre værktøjer til rådighed:

Her er værktøjerne

Microsoft Source Code Analyzer for SQL Injection (MSCASI)
MSCASI analyserer ASP-kildekode for potentielle sårbarheder.
MSCASI er en såkaldt Community Technology Preview (CTP) version og kan downloades her.

UrlScan 3.0
UrlScan er en opdatering af det eksisterende URLScan IIS filter tool. UrlScan blokerer for HTTP forespørgsler der indeholder mistænkelig tekst såsom SQL keywords.
UrlScan er en betarelease og kan downloades her.

Scrawlr
Scrawlr er udviklet i et samarbejde mellem Microsoft og HP. Scrawler er en sammentrækning af SQL Injector og Crawler. Scrawlr gennemtrawler et website mens den analyserer parametrene til hver webside for eventuelle SQL Injection sårbarheder.
Scrawlr kan downloades her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere