Artikel top billede

IDC-direktør Per Andersen efterlyser uvildige dokument-eksperter i Danmark.

IDC: Sanders ekspert-panel er open source-venligt

To eksperter i undersøgelsen af ODF- og OOXML-implementeringen i den offentlige sektor er uvildige med rødderne solidt plantet i open source-miljøet, mener IDC-direktør Per Andersen.

Direktør fra analysehuset IDC, Per Andersen, er mildest talt forbløffet.

Per Andersen kunne ikke tro sine egne øjne, da han så, hvilke navne videnskabsminister Helge Sander (V) havde trukket op af hatten til at deltage i det ekspert-panel, der skal vurdere OOXML og ODF's implementering i den offentlige sektor.

"Ekspert-panelet er ikke uvildigt, og der sidder mindst to personer med meget stærke bånd til open source miljøet," lyder det fra Per Andersen.

Han er ikke bleg for at udpege professor Mogens Kühn Pedersen fra Copenhagen Business School og lektor Jens Hørlück fra Århus Universitet som de to med brændende open source-hjerter, der historisk er kolde over for produkter og formater fra Microsoft.

Gode hensigter

Begge standard-eksperter har tidligere over for Computerworld bedyret deres uvildighed på trods af, at de blandt andet i 2002 begge var medforfattere til rapporten "Open Source Software - i den digitale forvaltning," der dengang argumenterede for besparelser i milliardklassen ved at vælge open source software frem for datidens licenser.

Uvildigheden tror Per Andersen ikke helt på.

"De to kan man umuligt opfatte som uvildige, og de har begge en lang historie med open source bag sig. Hvis man i flere år har promoveret en særlig opfattelse af software-verdenen, så kan man jo ikke bagefter komme og sige, at man er neutral," lyder det fra Per Andersen.

Han tilføjer dog, at de måske selv opfatter sig som uvildige med gode hensigter om objektivitet, men det kræver, at panelets formand, Mads Bryde Andersen, styrer ekspertgruppen med en hård hånd for at opnå balance i diskussionerne.

Ingen uvildighed i Danmark

IDC-direktøren hævder dog over for Computerworld, at ekspert-udvalget overordnet set er relativt godt sat sammen.

"Sammensætningen kunne have været meget værre. Et af problemerne med den slags paneler i Danmark er jo, at mange er inhabile eller har økonomiske interesser i den ene eller anden lejr," lyder det fra Per Andersen.

Han påpeger, at selv om man ikke er uvildig, kan et udvalgsmedlem alligevel lave et godt stykke arbejde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere