Spilledåse med tynd lyd

Nomad MuVo NX er en ganske lille, smart MP3-afspiller, men lydkvaliteten er simpelthen for ringe. De medfølgende høretelefoner bærer det meste af skylden, og med bedre hørebøffer bliver lyden ganske hæderlig. Creative har scoret et gedigent selvmål ved at lade så usle høretelefoner følge med en fiks MP3-afspiller.

Usle høretelefoner

Creative har lanceret en række MP3-afspillere i forskellige størrelser, og vi har kigget nærmere på en af de mindste i rækken, nemlig Nomad MuVo NX med 128 megabyte flash-hukommelse - nok til et par timers musik i god kvalitet. Med sine 75 x 37 x 16 millimeter er MuVo NX omtrent på størrelse med en Zippo-lighter, og den vejer kun 43 gram med batteri, så det er en ganske lille sag.

MuVo NX med ekstra batteriholder og elendige høretelefoner.
For at sige det med det samme: Vi blev meget skuffede, da vi første gang hørte musikken fra MuVo NX. Bassen er så godt som fraværende, og generelt lyder det, som om man hører musikken gennem en halvsløj telefonforbindelse. Der er overhovedet ingen dybde eller fylde i lyden.

Heldigvis kan der gøres noget ved sagen. Man skal bare have fat i et par bedre høretelefoner. De medfølgende høretelefoner er så ringe, at de er lige til skraldespanden, og med et par bedre af slagsen bliver musikkvaliteten pludselig helt hæderlig. Den er stadig ikke god nok til at kunne tilfredsstille hi-fi-entusiaster, men de usle høretelefoner, som Creative har været så tarvelige at vedlægge, bærer langt størstedelen af skylden for den tynde lyd.

MuVo NX kan afspille musik i formaterne MP3 og WMA med alle bitrates, og man kan blande filtyperne, som man lyster. Man kan også opbevare alle andre slags filer på afspilleren, de bliver bare ignoreret ved afspilning. Et alkaline-batteri i AAA-størrelse rækker til MP3-musik i 10-11 timer.

MuVo NX understøtter kun USB 1.1 og ikke den langt hurtigere USB 2.0-standard, men så længe det kun drejer sig om 128 megabyte, som kan overføres på lidt over tre minutter, er det såmænd til at leve med.

God skærm

Den første MuVo havde ingen skærm, og det blev den selvfølgelig kritiseret for. Det er meget rart at kunne navigere rundt i numrene og skifte afspillerens indstillinger med hjælp fra displayet.

MuVo NX er blevet udstyret med en lille, men tydelig LCD-skærm med en opløsning på 32 x 96 pixels, og der er nok til at fremvise nummerets titel, spilletid, batteristatus og equalizer-indstilling. Skærmen har blå baggrundsbelysning, så den også kan ses i mørke.

Det er nemt at navigere rundt i menuerne på skærmen, når man skal ændre afspilningsrækkefølgen eller indstille skærmen eller equalizeren.

I modsætning til forgængeren kan MuVo NX også optage gennem en lille, indbygget mikrofon. Afspilleren kan altså også bruges som diktafon, og det fungerer glimrende.

Afspilleren kan deles i to - selve musikenheden med flash-hukommelse og så en batteriholder.

Creative har været så venlige at vedlægge en ekstra batteriholder i en sexet, rød farve udover den kedelige grå standardudgave. Når man skal overføre filer via USB-stikket, skal man afmontere batteriholderen. Så bliver afspilleren forvandlet til et USB-drev, der også kan bruges til at overføre filer mellem computere.

Der følger også et etui med tilhørende armbånd med, så afspilleren sidder godt fast på overarmen, når man løber efter bussen.

Den vejledende pris er 1.299 med moms, og det er såmænd ikke galt for en smart, lille MP3-afspiller med 128 megabyte hukommelse og display. Man skal blot huske på, at man også skal investere et par hundrede kroner på et par ordentlige høretelefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere