Artikel top billede

Google har afløst manualen - sådan fikser du din pc

Klumme: Google er din ven, når computeren går i udu. Via Google kan du nemlig fikse langt de fleste problemer og knaster. Yipee.

Hvor mange mennesker har ikke, mindst en gang i deres liv, oplevet den famøse “blue screen of ­death”?

Hvor mange gange har man siddet med en besked om, at “programmet har udført en ulovlig handling”, med et indestængt, genstandsløst raseri over det meningsløse tidsspilde, der følger med?

Men de problemer man har med sin egen computer, udgør kun en delmængde af dem man udsættes for, hvis man som mig er omgangskredsens “pc doktor”.

Jeg vil opfordre mine doktorkollegaer til at sprede budskabet om et alternativ til gængse løsninger på computerproblemer: “Google is your ­friend.”

Før jeg dykker ned i, hvordan Google som din ven kan hjælpe til at få løst computerproblemer, så lad os lige se på, hvad man har af muligheder, når maskinen går i udu.

Man kan som ovenfor antydet finde en i omgangskredsen, der kan noget med computere.

Det er typisk gratis (bortset fra måske en tjeneste en anden gang), men det kan tage tid, fordi vennen har travlt, og man er måske ikke meget for at bede om en tjeneste, der kan tage mange timer at udføre.

Man kan betale sig fra det

Man kan også betale sig fra det, hvis man kan finde en professionel privat it support i lokalområdet, men det kan blive dyrt, i nogle tilfælde dyrere end at købe en ny computer.

Alternativt kan man bare leve med de skavanker, ens computer nu har, men det kan blive trættende, hvis den for eksempel er 20 minutter om at...fortsættes

... starte op, og fryser flere gange om dagen.

Sidste udvej? Gør det selv.

Det begyndte med Usenet og udviklede sig til webfora – det elektroniske medie, der gjorde diskussion på tværs af afstande meget mere nærværende.

Det er her, guldet ligger; veritable garnnøgler af tråde om langt de fleste computerproblemer man kan komme ud for.

Read The F... Manual

Tilbage i tiden måtte man se i sin manual, når man skulle løse teknikproblemer på egen hånd; således opstod det korte og kontante svar på de dummeste spørgsmål på nettet, “RTFM” (Read The F…ing Manual).

Nu begynder “GIYF” (Google Is Your Friend) at vinde indpas – oversat til dansk:

“hvis du er for doven til at bruge 30 sekunder på at søge på Google efter løsningen, gider jeg ikke at bruge tid på at skrive den til dig.”

Men hvordan finder man så løsningen på Google? Nøglen til at finde et præcist svar, er at identificere det unikke ved den fejl, der opstår.

Det er ikke unikt, at Internet Explorer f.eks. bare lukker af sig selv.

Det er unikt, når der står: “wsock32.dll is damaged or missing” i fejlmeddelelsen.

Netop den tekst er en god søgestreng på Google.

Dernæst skal man gennemgå resultatsiderne for et svar, men det findes sandsynligvis blandt de første 10-20 resultater.

Svarenes kvalitet kan være svingende, men der findes ofte ganske udførlige forklaringer, som mange vil kunne følge.

Med Google som din ven kan du selv løse de fleste af dine computerproblemer, og så kan os nørder tage en velfortjent pause imens.

Ved samme lejlighed bliver du bedre til at bruge din computer, og verden får mindst én ulovlig handling mindre at bekymre sig om.

Mads Schjølin er direktør for Detectum.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere