Artikel top billede

Danionics kæmper nu for livet - er enden nær?

Er kriseramte Danionics i færd med at udkæmpe sin dødskamp, inden selskabet går ned for fulde sejl? Analytikerne er uenige efter Danionics seneste katastrofe-regnskab. Læs deres bud her.

Den danske batteriproducent Danionics er på katastrofekurs, og kun radikale ændringer kan redde selskabet.

Det mener direktør Per Andersen fra analysehuset IDC.

Han mener, at Danionics netop udsendte katastroferegnskab for 2007 er et udtryk for, at selskabet er i gang med de sidste krampetrækninger.

Selskabet vurderer selv, at det er forsøget værd at prøve at vende udviklingen i selskabet inden for det næste års tid.

"Hvis Danionics vælger at fortsætte et år mere, så er det sidste år. Det betyder, at selskabet mere eller mindre er på vej til at lukke," siger Per Andersen om regnskabet fra Danionics.

Nedskrevet til nul kroner

Det viser, at selskabet har nedskrevet værdien af joint venture-selskabet Danionics Asia, der producerer batterier, til nul kroner.

Eneste værdi tilbage i Danionics er en egenkapital på 23,5 millioner kroner.

Per Andersen mener ikke, at egenkapitalen er nok til at sikre driften på lang sigt.

"Problemet er, at selskabet er for lille. Der er ikke volumen og masse nok i virksomheden. Der er mange problemer ved at have den størrelse, som selskabet har. Og når selskabet samtidig ikke har nogen videre kunder, er det svært at holde tingene kørende," siger Per Andersen.

"Men der ingen tvivl om, at Danionics har ret i, at markedet er stort og godt. Så det er jo ikke, fordi at selskabet er udsat for negative markedsvilkår. Det er mere et spørgsmål om selskabets egen evne til at have en forretningsstrategi, der fungerer."

Og den har ikke været god nok, mener Per Andersen og peger på, at Danionics har fejlet på blandt andet salget, som selskabet også selv skriver i regnskabsmeddelelsen.

Fortsættes...

Hvor lang tid har Danionics tilbage?

AktieUgebrevets direktør, Morten W. Langer, mener dog, at man bør hæfte sig ved ledelsens forventninger til 2008, hvor der står, at selskabet forventer at skulle skyde yderligere fem til 10 millioner kroner i Danionics Asia, og se det i forhold til de likvide midler i Danionics på godt 24 millioner kroner.

"Det vil sige, at hvis det holder vand, så går selskabet i hvert fald ikke konkurs det kommende år. Og det er ret vigtigt, for det, selskabet har brug for, er tid," siger Morten W. Langer.

Det sker med henvisning til, at selskabet selv tror på, at det kan få ordrer hjem, og at selskabet samtidig skriver, at der er stigende efterspørgsel og vækst i markedet.

"De underliggende markedsvilkår er måske meget gode, men selskabet mangler stadig gennembruddet, og det skal det få inden for et år til halvandet med den pengekasse, det har nu, så forretningen kan nå op i break-even og måske oven i købet give overskud."

Morten W. Langer peger på, at "når pengekassen er brændt op, hvis selskabet ikke får nogle ordrer i hus, så går selskabet konkurs eller bliver solgt til partneren, GP Batteries".

Uændret strategi den forkerte vej

Og Danionics vil følge samme vej som hidtil for at få de livsvigtige ordrer i hus.

'Strategien er uændret', står der i regnskabet.

Men det mener, Per Andersen ikke er fornuftigt.

"Selskabet får ikke større succes, end det har haft hidtil, med mindre der sker noget fuldstændig radikalt. Men det vil jo betyde, at der vil være behov for noget kapitaltilførsel, og det kan nok blive svært," siger Per Andersen.

Direktøren mener i stedet, at Danionics skal lave radikalt om på forretningsplanen, som for eksempel at opruste på forskningsdelen eller produkterne.

Go green

"Selskabet skriver selv, at det bliver sværere og sværere at konkurrere, fordi der bliver stadig større krav til test, verificering og dokumentation," siger han.

Han peger på, at selskabet måske kunne sadle om og satse på den grønne it-bølge for at skille sig ud fra konkurrenterne ved at lave en ny generation batterier, der er grønne.

Det ville give selskabet en ny positionering på markedet, eventuelt i samarbejde med nye partnere. Der er dog bare et men ved det forslag.

"Selskabet er på vej ned ad en bakke og kan nu se enden af bakken, men der er ikke ret mange kræfter til at standse op med og gå den anden vej. Det kræver nogle kræfter. Noget tilførsel af kapital."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere