Artikel top billede

CEBIT: Nye AMD-chips inden for synsvidde

Advanced Micro devices Inc. vil vise den første af to processortyper, der er fremstillet i deres nye 45 nanometer-fremstillingsproces.

Computerworld News Service: AMD vil vise deres nye chip på CEBIT-udstillingen i denne uge. Begge processorer, en til servere og en til desktops, forventes på markedet i årets sidste halvdel.

Talsmand Gary Silcott sagde, at AMD er begyndt at fremstille 45 nanometer chips på deres Fab 36-fabrik i Dresden. De nye chips, med kodenavnene Shanghai og Deneb, er allerede udsendt til en række 'udvalgte kunder', men han ville ikke sige, om de kommer på markedet i tredje eller fjerde kvartal.

Nyheden om, at AMD's 45-nanometer processorer er på vej, men først er klar om flere måneder, kommer sideløbende med, at Intel fortsætter med at udsende eksemplarer af deres voksende gruppe af 45-nanometer Penrynn processorer.

Spørgsmål om troværdighed

"Det er sent, men ikke for sent, at AMD sender deres 45nm chips på markedet," siger Dan Olds fra Gabriel Consulting Group Inc.

"I hvor høj grad disse chips kan konkurrere med Intels, vil afhænge af, om andet halvår betyder juli eller december. Hvis det er juli, kan de komme op på siden af Intels produkter. Hvis det er december, eller den 13. måned - kaldet januar - så er de stadig et godt stykke efter Intel.

Hvis AMD havde fortalt deres kunder, mens det gik dem godt, at 45nm-chippen var på vej, så kan det være, at nogle ville have ventet med at opgradere deres systemer. I dag er det nok ikke tilfældet," siger Dan Olds.

32nm. i 2010 eller 2011

"Et af AMD's problemer er, at de ikke længere har samme troværdighed, som de havde før i tiden. Hvis Intel sagde, at de var på vej med noget nyt i andet halvår, så ville mange vente på det nye produkt. AMD har ikke den magt mere, så deres meddelelse vil næppe udskyde kundernes indkøb. Nyheden om at processorne er ude hos udvalgte kunder er et signal om, at processorne virker."

Søm til egen kiste

Charles King, analytiker hos Pund-IT Inc., har mere tiltro til, at AMD's kunder vil vente og se tiden an. Hvor længe de vil vente, er det store spørgsmål.

"Hvis de først kommer på banen sidst på året, så bliver der ballade. AMD har lavet nogle meget positive aftaler med deres bedste kunder. Men for hver måned der går, banker de et søm i deres egen kiste, da AMD de tidligere har haft mange problemer med leveringerne," siger Charles King.

AMD's Gary Silcott siger, at en ting, der vil give firmaet fremdrift i forhold til Intel, er anvendelsen af immersionslitografi, der blandt andet inkluderer et lag vand mellem linsen og skiven i fremstillingsprocessen.

"Det giver en bedre opløsning og giver mindre dimensioner og liniebredder i 45 nanometer. Det er en af de største forskelle mellem os og konkurrenterne. Vi er de første der anvender immersionslitografi, og det vil bringe os frem til 32nm-teknologien med en ekstra erfaring."

Gary Silcott siger, at AMD forventer at nå 32nm. i 2010 eller 2011.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere