Artikel top billede

BiBoB-chef: TDC finansierer Happii ulovligt

Chef for BiBoB Frank Rasmussen hævder, at TDC finansierer konkurrenten Happii uden om telelovgivningen. Det afviser Happiis chef, der dog foretrækker at holde sin finansiering for sig selv.

"TDC finansierer på ulovlig vis mobiltelefoniselskabet Happii uden om telelovgivningen." Det hævder Frank Rasmussen, chef for den konkurrerende telefoniudbyder BiBoB.

"Jeg påstår, at TDC giver markedsføringstilskud ned gennem det delvist TDC-ejede Unotel til Happii. På den måde kommer tilskuddene uden om telelovgivningen og er ulovlige, fordi Happii ikke er service provider," hævder Frank Rasmussen.

Han er på barrikaderne, fordi Happii har taget teten i den stadige krig mellem mobiltelefoni-udbyderne med en minutpris på bare 10 øre.

Udover at begå tilskudsulovligheder mener Frank Rasmussen også, at Happii chikanerer både ham og hans BiBoB-kunder.

Afhængig af tilskud

Frank Rasmussen fortæller gerne om de markedsføringstilskud, som hans netværksleverandør Sonofon giver til BiBoB, og som er afgørende for, at BiBoB kan tilbyde sine kunder en bonus på 25 øre i minuttet, når de bliver ringet op fra "fremmede" mobilnetværk som TDC, Telia eller 3.

Poul Thyregod, direktør for Happii, afviser at løfte sløret for, hvordan han økonomisk er i stand til at tilbyde mobiltelefoni for bare 10 øre i minuttet.

Han afviser også på det bestemteste, at Happii på nogen måde er involveret i ulovligheder.

"Vi bruger de billige minutter som en slags gimmick i stedet for at bruge millioner af kroner på en reklame i fjernsynet," siger Poul Thyregod og tilføjer:

"10 øre per minut er en underskudsforretning, ja. Men hvad værdi har kunden for os på længere sigt – køber den kunde skærme, bærbare eller hvad i sin tid hos os (Happii.dk sælger mere end blot telefoni, red.)? Hvis vi beregner hvor længe, vi kan holde en kunde i vores system, så er det en hyperkompleks beregning, men det kunne jo være, at vi havde lavet en aftale med Unotel eller TDC, der betød, at vores kunder på længere sigt blev meget mere værd," siger han.

Frank kom os i forkøbet

Thyregod fortæller videre, at Happii oprindelig havde tænkt sig at stå for både teknik og kunder selv, men kom under tidspres, da Frank Rasmussen kom Happii i forkøbet med konkurrenten BiBoB.

"Derfor valgte vi at outsource alt det tekniske og lade Unotel køre vores kunder," siger Poul Thyregod, der på "jysk købmandsvis holder sine økonomiske aftaler for sig selv."

"Det er klart, at Frank Rasmussen gerne vil kende økonomien i vores aftaler i detaljer, så han kan bruge de informationer i sin egen markedsføring," siger Poul Thyregod.

Selskabet Happii er ejet af web-butikken ProShop, som Elbodan ejer to tredjedele af, mens direktør Poul Thyregod ejer den sidste tredjedel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere