Artikel top billede

Intel på vej med rival til sin egen MacBook Air-chip

Intel er klar med en ny chip til ultratynde bærbare. Den følger i kølvandet på Intels udviklingsarbejde til Apples pap-tynde MacBook Air.

Computerworld News Service: Intel har igen skrumpet en processor, som skal inkorporeres i nye ultratynde bærbare - muligvis for at skabe konkurrence til Intels egen processor i den ultratynde Macbook Air.

Bærbar-producenterne Lenovo og Fujitsu vil inkludere Intels Core 2 Duo SL7100 LV-chip med lav spænding i deres kommende bærbare, som forventes på markedet inden længe.

Ligesom den Core 2 Duo-processor, der er specialdesignet til Apples Macbook Air-bærbare, har Intel skrumpet den nye processor for at gøre den 60 procent mindre end processorer i standard-størrelse tilhørende Merom-familien.

Chippen er produceret ved brug af 65 nanometer-metoden ligesom andre Merom-processorer.

Mindre strøm

Ifølge oplysningerne vil SL7100 LV-chippen forbruge mindre strøm og fungere ved en lavere hastighed end MacBook Air-chippen.

Den vil køre ved 1,2 GHz med fire megabyte cache. Den bruger 12 watt ifølge processorspecifikationer fra Intel. Core 2 Duo-processoren til Macbook Air bruger 20 watt og kører ved 1,6 GHz til 1,8 GHz.

Den ny processor er udviklet uafhængigt af Macbook Air-processoren, siger Brown.

"Disse SL7100 LV-processorer er af samme type, men ikke identiske med Apple-processoren," lyder det fra Intel.

Sælger også til andre

Macbook Air-processoren blev specieludviklet til at imødekomme Apples behov og er også til rådighed for andre pc-producenter, udtaler Brown.

Lenovo vil bruge Core 2 Duo SL7100 LV-processoren i en ny bærbar, ifølge specifikationer offentliggjort på Best Buy-websitet.

Specifikationerne er...fortsættes

..to gigabyte ram, et 64 gigabyte solidstate-drev og en 13,3 tommers skærm. Den bærbare kommer til at hedde ThinkPad X300, hedder det i indlæg på diverse websites for teknologi-entusiaster.

Lenovo-talsmand Raymond Gormon afviser at kommentere på ThinkPadX300-kommentarerne, men skriver i en email, at virksomheden vil "offentliggøre en ny ThinkPad i slutningen af første kvartal, som vi mener vil fortsætte vores tradition med innovation og funktion."

Fujitsu vil bruge SL7100 LV i sin ultrabærbare LifeBook P8010, som vil have en 12,1 tommers skærm, et DVD-RW-drev, trådløs forbindelse, ifølge et dokument indgivet til det amerikanske Federal Communications Commission.

Den bærbare er planlagt til at blive lanceret i USA denne måned og vil være tilgængelig for en pris, der begynder ved 8.700 kroner (1.699 US dollar) fra Fujitsus website, ifølge en talskvinde fra virksomheden.

Jobs: Teknisk kunststykke
Apples topchef, Steve Jobs, kaldte Intels udvikling af Core 2 Duo-chippen til Apples MacBook Air et teknisk kunststykke under en åbningstale ved Macworld Conference and Expo i januar.

Intel har offentligt talt om at udvikle chip med mindre formfaktorer, her i blandt ved Intel Developer Forum sidste år, da virksomheden udtalte, at den ville skrumpe chips med op til 60 procent for dens næste-generation Montevina mobilplatform, som vil indeholde de nye Penryn-processorer produceret ved hjælp af 45 nanometer-processen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere