Artikel top billede

It-systemer, der eksempelvis har med løn og udbetalinger af ydelser at gøre, vil blive ramt, siger ex-formand i Sam-Data, tillidsrepræsentant i KMD Erik Lykke Hansen.

KMD-tillidsmand: Storkonflikt vil ramme it-systemer

Fagforeningen FOA har udtaget 23.000 medlemmer til en kommende storkonflikt. It-tillidsmand og tidligere fagforeningsformand vurderer, at også it-systemer vil blive ramt.

Fagforeningen FOA har udsendt en liste med 23.000 medlemmer, der skal i strejke, hvis der bliver storkonflikt.

Også it-folk kan blive sendt i strejke, vurderer den tidligere formand for Sam-Data, Erik Lykke Hansen.

Sam-Datas medlemmer var med i storkonflikten i 1998.

"Min vurdering er, at it-systemer, der måtte påvirke 'liv, ære og velfærd' ikke bliver berørt i samme grad som andre," siger han.

Han forklarer, at der arbejdsmarkedets parter imellem ikke ligger en overordnet plan for, hvilke systemer der er kritiske i den sammenhæng.

Det er op til hver enkelt overenskomst og den aftale, fagforeningen indgår med arbejdsgiverparten op til konflikten. Og det er altså ikke lavet på it-området.

"Men it-systemer, der eksempelvis har med løn og udbetalinger af ydelser at gøre, og andre systemer, der ikke er livsvigtige, men for mange vil gøre ondt at undvære, vil blive ramt," siger han.

Folketingsvalg uberørt

Samtidig forklarer Erik Lykke Hansen, som er tillidsrepræsentant hos KMD, at hans egen virksomhed bliver fritaget for en del af konflikten, hvis altså statsministeren skulle finde på at udskrive valg.

KMD har nemlig en godt tyve mand stor afdeling, der mindre end 24 timer efter, der er udskrevet valg, står for alt fra udskrift af valgkort og valglister til IT-systemerne på valgstederne.

"Da vi jo ikke på nogen måde er samfundsomstyrtere og vil forsvare demokratiet, er dette et eksempel på et område, der af os tillidsrepræsentanter vil blive betragtet som værende uden for en eventuelt storkonflikt," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere