Artikel top billede

Medisons mål – men ikke løfte – er, at leveringen kommer i gang omkring årsskiftet.

Medison fremviser selskabets lavpriscomputer

Den svenske pc-producent Medison, har fremvist et eksemplar af deres meget omtalte billigcomputer. Computeren tegner lovende, men spørgsmålet er stadig, om den når frem til kunderne.

Computerworlds svenske søsterside har fået adgang til at teste en discount-pc fra den svenske producent Medison, og testens hovedkonklusion er, at man får meget for pengene.

Tilbuddet fra Medison kom i sommermånederne og lød på en bærbar computer til en pris på bare 850 kroner.

Siden lanceringen har Medison flere gange optrådt i pressen med sin Celebrity-computer.

Først med firmaets udmelding om, at det kunne producere markedets billigste bærbare computer og siden med den manglende levering af produkterne.

Firmaet har nemlig ikke sendt en eneste maskine til sine kunder.

Nyt operativsystem

Den maskine, som Computerworld i Sverige har testet, ligner i modsætning til tidligere modeller, der er blevet præsenteret af Medison, en officiel maskine med logo og det hele.

Ifølge Joel Åsblom, der har haft maskinen med i testcentret, adskiller Medisons Celebrity sig ikke væsentligt fra andre laptop-modeller på konfigurationen – men naturligvis på prisen.

Samlet set tildeler han Medisons computer en tommelfinger, der vender opad, dog med forbehold for, om Celebrity rent faktisk bliver leveret.

Maskinen har tre USB-porte, dvd-brænder, indbygget trådløst netværk, højttalere og mikrofon.

Der er dog sparet på ram-klodserne, for Celebrity er kun udrustet med 256 megabyte ram. Det kan lade sig gøre med en Linux-platform, men maskinen holder ikke til en Vista-opdatering.

Styresystemet er blevet skiftet fra Fedora til Ubuntu, hvilket skulle blive det operativsystem, som kunderne nu kan forvente, at Medison Celebrity bliver udrustet med.

Den lille ram-mængde giver også begrænsede muligheder for multitasking og store jobopgaver, men det er vel ikke helt uventet for en computer, der koster mindre end en andengenerations spilkonsol.

Stadig intet nyt om leveringsdatoen

Siden 8. oktober har Medison erhvervet tre brasilianske virksomheder.

Der oplyses dog ikke direkte, hvad formålet med opkøbene er, eller hvad de opkøbte firmaer fremstiller. Medison har dog tidligere oplyst, at selskabet har en igangværende produktion af bærbare i Brasilien.

Computerworld i Sverige har været i kontakt med to repræsentanter fra den ellers medietavse virksomhed. Det drejer sig om Robert Klanjac og Erik Dietersson.

De to Medison-mænd holder fast i, at virksomheden nok skal levere produkterne til den aftalte pris.

Deres mål – men ikke løfte – er, at leveringen kommer i gang omkring årsskiftet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere